Banner 980x90

Senās mūzikas festivālā Rundāles pilī notiks bērniem paredzēts koncertuzvedums "Salātlapiņa"

Rīga, 13.jūn., LETA. Starptautiskajā Senās mūzikas festivālā 13.jūlijā Rundāles pilī notiks bērniem paredzētais koncertuzvedums "Salātlapiņa", aģentūru LETA informēja "Latvijas koncertu" sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bružēvica.

Koncerts notiks Baltajā zālē plkst.13. Salātlapiņas muzikālajā stāstā skanēs Jolantas Strikaites-Lapiņas soprāns, Prinča lomā būs grupas "The Sound Poets" solists Jānis Aišpurs, bet Raganas tēlā iejutīsies operas soliste Sonora Vaice. Uzvedumā piedalīsies Latvijas Radio kora solisti, instrumentālais ansamblis Pētera Vaickovska vadībā, kā arī Rīgas Horeogrāfijas un Rīgas Doma kora skolu audzēkņi.

"Brāļu Grimmu pasakā par meiteni Salātlapiņu, kuru ļaunā Ragana ieslodzījusi tornī, noteikti ieradīsies labais Princis. Pārvarot šķēršļus un uzvarot bēdas, viņš atbrīvos daiļo meiteni. Neparastajā ceļojumā princi pavadīs mūzika, ko senatnē komponisti steiguši pasniegt Anglijas monarhiem. Koncertā skanēs dūdas, senatnīgas obojas un flautas, viola da gamba, un klavesīns, kas savulaik rotājis katras īstas karaļnama pārstāves buduāru," komentēja Bružēvica.

No plkst.11.30 Rundāles pils pagalmā saistībā ar muzikālo pasaku bērniem būs iespēja nogrimēties un piedalīties radošajās darbnīcās mākslinieku vadībā. Vecāki tiek aicināti padomāt, kā saģērbt savus lolojumus tā, lai tērpā iezīmētos kaut neliels, tomēr senatnīgs akcents.

Jau vēstīts, ka 25.Starptautiskais Senās mūzikas festivāls norisināsies no 10.jūlija līdz 13.jūlijam vairākās vietās Rīgā un Rundālē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)