Banner 980x90

Starptautiskajā sieviešu dienā Rundāles pilī rīkos īpašu teatralizētu ekskursiju

Rīga, 25.febr., LETA. Starptautiskajā sieviešu dienā, 8.martā, interesenti aicināti apmeklēt teatralizētu ekskursiju Rundāles pils muzejā, kuras laikā tiks atklāti dāmu noslēpumi galantajā laikmetā, aģentūru LETA informēja muzeja pārstāve Ilze Kusiņa.

Pēc Kusiņas paustā, par galanto, apgaismības un sieviešu gadsimtu mūsdienās tiek dēvēts 18.gadsimts. Viņa uzsvēra, ka sākotnēji visās dzīves jomās noteicēji bija vīrieši, bet galantajā laikmetā sabiedriskajā dzīvē sievietes sāka spēlēt aizvien ievērojamāku lomu.

Pasākuma rīkotāji klāstīja, ka tieši 18.gadsimts zināms ar ietekmīgām sievietēm - valdniecēm un karaļu favorītēm -, kas spēja būtiski ietekmēt valsts ārējo un iekšējo politiku.

Autentiskā pils atmosfērā un puskrēslā, kas valda pilī pēc saulrieta, teatralizētās ekskursijas laikā būs iespējams uzzināt par ietekmīgākajām 18.gadsimta Kurzemes sievietēm Eiropas vēsturē. Pastaigājoties pa hercogienes apartamentiem, Rundāles pils viesiem būs ļauts ielūkoties galantā laikmeta sievietes pasaulē. Hercogienes buduārā varēs atklāt rokoko laikmeta modes nianses un ģērbšanās īpatnības, un būs iespēja nedaudz apgūt vēdekļu valodu, teica Kusiņa.

Ekskursijas laikā par minētajām tēmām stāstīs Vēsturisko rekonstrukciju studijas "Rokoko" vadītāja Elīna Kuzņecova. Biedrības dalībnieki jau daudzus gadus pēta vēsturi, padziļināti pievēršoties vēsturiskajiem tērpiem un aksesuāriem, un piedalās dažādos izglītojošos un izklaides pasākumos galvenokārt Rundāles pilī un Zemgales muižās, orientējoties uz Kurzemes hercogistes pastāvēšanas laiku.

Interesenti šajā dienā varēs iegādāties Rundāles pils muzeja izdevumu "Dievinātā Doroteja", kas vēsta par Kurzemes hercogieni Doroteju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)