Banner 980x90

Vāc liecības par Sudmalu kapiem Pilsrundālē

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Rundāles un citu novadu iedzīvotāji un interesenti aicināti līdz 30.augustam sūtīt informāciju par saviem piederīgajiem Sudmalu kapos Pilsrundālē, viņu likteņstāstus. Informācija tiks apkopota un saglabāta novadpētniecības vajadzībām, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā.

Septembrī, īstenojot projektu "Mēs esam te.lv!", pie Sudmalu kapiem plānots uzstādīt informatīvu plāksni ar kapos dusošo likteņstāstiem - cilvēkiem, kuri bijuši saistīti ar valsts izveidi, tās attīstību un izaugsmi.

"Jau šobrīd interesentu grupa, kurā ir apvienojušies novada jaunieši un seniori, ir veikusi kapu apsekošanu un pieejamās informācijas apkopošanu no kapu plāksnēm un pieminekļiem. Tā kā daudzviet uzraksti ir nodiluši, nav salasāmi, vai vispār trūkst informācijas par konkrētajā vietā apglabāto personu, ir apgrūtināta datu ievākšana," skaidro Rundāles novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Kociņa.

Viņa skaidro, ka, piemēram, Sudmalu kapos ir uzstādīta piemiņas zīme Fridriham Vesmanim – zvērinātam advokātam, Jelgavas apgabaltiesas loceklim, Jelgavas pilsētas galvai, pirmās Saeimas deputātam, Saeimas priekšsēdētājam. Kapos ir apglabāti divi Lāčplēša kara ordeņa kavalieri - Pēteris Doriņš un Jānis Žanis Vīksne, kā arī citas personas.

Informāciju par kapos apglabātajiem var sūtīt e-pastā "kristine.kocina@rundale.lv", tāpat var zvanīt pa tālruni 25662033.

Projektu "Mēs esam te.lv!" realizē Rundāles novada dome. Projekta mērķis ir veicināt Rundāles novada jauniešu piederības sajūtu savai valstij un novadam, stiprināt paaudžu saiknes, kā arī veicināt vispusīgu personības attīstību, organizējot neformālās mācīšanās aktivitātes un īstenojot Rundāles novada Jauniešu centra pasākumus. Aktivitātes tiek īstenotas sadarbībā ar Rundāles novada jauniešu nevalstiskajām organizācijām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)