Banner 980x90

Vairums vietējo iedzīvotāju atbalsta pilsētas statusa noteikšanu Iecavai

Rīga, 29.apr., LETA. Lielākā daļa novada iedzīvotāju atbalsta pilsētas statusa noteikšanu Iecavai, liecina pašvaldības līdz šim apkopotie sabiedriskās apspriedes dati.

Sabiedriskās apspriede novadā turpināsies vēl rīt, taču līdz šim apkoptās anketas liecina, ka 80% iedzīvotāju atbalsta pilsētas statusa noteikšanu Iecavai. Arī sapulces laikā novada domē vietējie pauduši atbalstu statusa maiņai.

"Mēs, Iecavas iedzīvotāji, jūtamies pazemoti. Domāju, ka visi esam apmierināti ar to, kā dzīvojam Iecavas novadā, bet tagad piespiedu kārtā mums jāpievienojas zemākam līmenim. Alternatīva būtu drīzāk skatīties Rīgas virzienā. Es esmu par pilsētas statusa piešķiršanu Iecavai, jo, ja mums atņems novadu, tad paliks vismaz pilsēta," iedzīvotāju Uģi Zāģeru savā mājaslapā citē pašvaldība.

Arī iedzīvotājs Imants Sūna paudis atbalstu pilsētas statusa piešķiršanai un salīdzinājis to ar automašīnas rezerves riteni - nav īsti vajadzīgs, bet rada drošības sajūtu. "Ja būs pilsēta, mums būs lielākas iespējas, ka Iecavas novads paliek nemainīts. Šobrīd vietā ir pasaka par divām vardītēm, kas iekrita krējuma krūzē. Viena nolēma necīnīties par ārā tikšanu un noslīka, bet otra peldēja, kamēr sakūla sviesta pikuci, uz kura pakāpties, un izlēca ārā. Arī mums ir jācīnās pašiem par sevi, jo no malas to neviens nedarīs," komentējis iedzīvotājs.

Iecavas novada dome par pilsētas statusa noteikšanu varētu diskutēt maija beigās pēc iedzīvotāju aptaujas rezultātu izvērtēšanas.

Jau vēstīts, ka iedzīvotāj līdz aprīļa beigām aicināti izteikt viedokli par novada pilsētas statusa noteikšanu Iecavas ciemam. Aptaujas anketu drukātā veidā varēs saņemt, aizpildīt un iesniegt pašvaldības administrācijas ēkā, novada bibliotēkās un citās pašvaldības iestādēs. Saite uz aptaujas elektronisko versiju un aptaujas forma drukāšanai būs pieejama arī pašvaldības mājaslapā.

Domē skaidroja, ka, vērtējot pēc Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā noteiktajiem kritērijiem, Iecava atbilst pilsētas statusam - tajā ir vairāk nekā 2000 iedzīvotāju, Iecava ir novada izglītības, kultūras, tūrisma, sporta un komercdarbības centrs ar attīstītu inženierinfrastruktūru un ielu tīklu.

Pilsētas statusa piešķiršanas gadījumā Iecava ar savu iedzīvotāju skaitu 77 Latvijas pilsētu vidū varētu ierindoties 30.-35.vietā. Saskaņā ar Iedzīvotāju reģistra datiem Iecavas novadā deklarēti 9008 iedzīvotāji, no tiem 5759 jeb 64% novada iedzīvotāju - tieši Iecavā.

Iecavas novada attīstības programmā 2013.-2019.gadam minēts, ka novada centrs - Iecava - turpina pilnveidoties kā pilsēta ar labas kvalitātes komunālās saimniecības un sociālajiem pakalpojumiem. Arī Iecavas novada ilgtspējīgas attīstības stratēģijā ir paredzēta Iecavas ciema iespējamā statusa maiņa uz pilsētu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)