Banner 980x90

Valles pagasta mežistrādes uzņēmuma "Krīči" apgrozījums audzis par 18%, bet peļņa sarukusi vairāk nekā uz pusi

Jelgava, 7.marts, LETA. Vecumnieku novada Valles pagastā reģistrētā mežistrādes uzņēmuma SIA "Krīči" apgrozījums pērn palielinājies par 18%, savukārt peļņa samazinājusies vairāk nekā uz pusi, liecina "Firmas.lv" informācija.

2017.gadā mežizstrādātāja, kokapstrādātāja un mazumtirgotāja apgrozījums sasniedzis 1 386 494 eiro, kas ir par 18% nekā 1 177 271 eiro 2016.gadā. Savukārt peļņa kritusies no 55 263 eiro 2016.gadā līdz 23 582 eiro pagājušajā gadā. Lielāko peļņas daļu nolemts atstāt nesadalītu, bet 6468 eiro tiks izmaksāti dividendēs pieciem uzņēmuma īpašniekiem.

Peļņas samazināšanos uzņēmuma vadība skaidro ar papildu izmaksām kokmateriālu izvešanai no meža saistībā ar slapjo vasaru. Savukārt apgrozījums palielinājies, pateicoties kokmateriālu cenu pieaugumam.

2017.gadā uzņēmums pieņēmis lēmumu slēgt kokapstrādes cehu Valles pagastā, jo iekārtas bija novecojušas, zāģmateriālu ražošana kļuva nerentabla.

"Krīčiem" pagastā pieder arī divi veikali - "Rosmes" un "Agroapgāds" -, kur pērn turpinājies telpu remonts, pilnveidots un dažādots preču sortiments. Šogad īpašu vērību plānots pievērst abu veikalu ekonomiskajiem rādītājiem.

1993.gadā dibinātajā uzņēmumā strādā 16 darbinieki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)