Banner 980x90

Valsts prezidenta kundze: Prezidentam ir vairāk emocionāli, nevis fiziski grūti

Foto: Toms Kalniņš/ Valsts prezidenta preses dienests
Foto: Toms Kalniņš/ Valsts prezidenta preses dienests

Prezidents vēlas, lai atveseļošanās notiek ātrāk, lai varētu skriet un darīt - līdz ar to drīzāk emocionāli ir grūtāk, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone.

"Viņam ir grūti neskriet. Viņš sekoja savai veselībai, bet acīmredzot tā slimība viņu piezemēja," sacīja Vējone, piebilstot, ka prezidentam jau tagad galvā ir darbu saraksts. "Bet es ceru, ka viņš vēl nedaudz piebremzēs, lai būtu laiks atveseļošanās periodam, lai varētu palikt nedaudz stiprāks," uzsvēra Prezidenta kundze.

Viņa pieļauj, ka slimība varētu būt bijusi "iestaigāta". Tāpat to varētu būt ietekmējusi lielā pārslodze, kas bijusi pēdējā laikā, un stress ar valdības veidošanu, premjera nominēšanu, sacīja Vējone, piebilstot, ka prezidents bija saslimis arī pirms Ziemassvētkiem, bet šķita, ka slimība ir izārstēta. "Acīmredzot līdz galam nebija izārstēts," viņa pieļāva.

Vaicāta, vai bija pareizs lēmums prezidentam janvārī doties uz dēla kāzām, Vējone sacīja, ka "tagad jau var visādi runāt". Viņa arī skaidroja, ka dēla kāzās prezidents jutās labi. "Dēls precas tikai vienu reizi. Tas bija ieplānots pasākums un nebija liels. Notika sarakstīšanās un vakariņas. Protams, ka tēvs gribēja piedalīties. Tajā dienā viņš jutās labi," viņa pastāstīja.

Vējone arī atklāja, ka prezidenta atveseļošanās norit labi - cik labi var būt šajā situācijā. "Viss notiek kā jānotiek, soli pa solim mēs tuvojamies atveseļošanās procesam," viņa uzsvēra.

Tāpat viņa norādīja, ka prezidents visus lēmumus par savu ārstēšanu pieņēma pats, arī par operāciju. Viņš visu laiku ir komunicējis ar ārstiem, viņa uzsvēra.

Mediķiem Prezidenta kundze velta lielu pateicību. "Jau sen esmu teikusi, ka mums ir labi dakteri, bet šeit es to redzu personīgi," viņa sacīja.

Vējone arī atzina, ka liels pārsteigums šajā laikā bijis saņemtais atbalsts. "Tie vārdi un domas, kas nāk, tas viss veido kaut ko vienu lielu - lielu pozitīvu enerģiju, tas palīdz. Šeit mēs redzam to tautas mīlestību," viņa pauda.

Vaicāta par savām personīgajam izjūtām šajā laikā, Prezidenta kundze norādīja, ka par sevi tagad nedomā, bet turas. "Šis laiks nav vienkāršs. Gads sācies ne visai veiksmīgi priekš mums. Ceram, ka februāris būs labāks mēnesis," viņa sacīja.

Noslēgumā Prezidenta kundze apstiprināja, ka valsts pirmais pāris drīz kļūs par vecvecākiem, paužot cerību, ka viņai ļaus mazbērnu lutināt.

Plašak skatieties LTV Ziņu dienesta sagatavotajā video sižetā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)