Banner 980x90

Vecumnieku novadu turpinās vadīt LRA mērs; bijusī priekšsēdētāja iecelta par izpilddirektori

Jelgava, 16.jūn., LETA. Šodien par Vecumnieku novada domes priekšsēdētāju ievēlēts Guntis Kalniņš (LRA), savukārt līdzšinējā domes priekšsēdētāja Aiga Salābola (LRA) kļuvusi par domes izpilddirektori, aģentūra LETA uzzināja domē.

Domes priekšsēdētāja amatam tika izvirzīti divi kandidāti - Kalniņš un Dainis Rijkuris no nacionālās apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK. Par Kalniņu nobalsoja deviņi no 14 klātesošajiem deputātiem, tādējādi viņš tika ievēlēts priekšsēdētāja amatā.

Priekšsēdētāja vietnieka amatā atkārtoti ievēlēts Jānis Kovals (ZZS), lai arī šim darbam tika virzīts arī nacionālās apvienības deputāts Mārtiņš Mediņš.

Tāpat domes sēdē 13 deputātu atbalstu guva Saldābola, kura tika iecelta par izpilddirektori. Tā kā viņa ievēlēta domē kā deputāte, mandāts viņai būs jānoliek, bet viņas vietā varētu stāties Māris Āķis, kurš ir palicis "pirmais aiz svītras" vēlēšanu listē. Iespējams, jaunais deputāts tiks apstiprināts nākamajā domes sēdē, aģentūru LETA informēja novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Dace Šileika.

Attaisnojošu iemeslu dēļ pirmajā sēdē nepiedalījās Dagmāra Venclova (ZZS).

LRA ieguvusi sešas no 15 deputātu vietām, nacionālajai apvienībai ir pieci mandāti, bet ZZS - četri.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)