Banner 980x90

Vēlēšanām reģistrē "Saskaņas" sociāldemokrātiskās partijas kandidātu sarakstu

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) piektdien, 25.jūlijā, 12.Saeimas vēlēšanām reģistrēja šonedēļ iesniegto "Saskaņas" sociāldemokrātiskās partijas deputātu kandidātu sarakstu.

Kā pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa, "Saskaņas" saraksts reģistrēts visos piecos Saeimas vēlēšanu apgabalos - Rīgā, Vidzemē, Latgalē, Kurzemē un Zemgalē, un tajā kopā pieteikts maksimālais deputātu kandidātu skaits - 115.

Tādējādi līdz piektdienai Saeimas vēlēšanām reģistrēti divi kandidātu saraksti un 158 deputātu kandidāti. Deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana 12.Saeimas vēlēšanām turpināsies vēl pusotru nedēļu - līdz 5.augustam.

Pēc reģistrēšanas CVK kandidātu sarakstus nosūta pārbaudēm Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei, Iekšlietu ministrijas Informācijas centram un Totalitārisma seku dokumentēšanas centram. Šīm iestādēm jāpārbauda, vai visi sarakstos pieteiktie deputātu kandidāti atbilst Saeimas vēlēšanu likuma prasībām un vai uz viņiem neattiecas kāds no Saeimas vēlēšanu likumā noteiktajiem kandidēšanas ierobežojumiem.

Pēc sarakstu reģistrēšanas tos vairs nevar atsaukt, un grozījumus tajos drīkst izdarīt tikai CVK, svītrojot kandidātus, par kuriem saņemti atzinumi vai tiesas spriedumi, ka kandidāti neatbilst Saeimas vēlēšanu likuma prasībām, vai izdarīt tehniska rakstura labojumus.

Ar 12.Saeimas vēlēšanām pieteiktajiem deputātu kandidātu sarakstiem, priekšvēlēšanu programmām, ziņām par kandidātiem un statistiku iespējams iepazīties CVK mājaslapā www.cvk.lv sadaļā "12.Saeimas vēlēšanas/Kandidātu saraksti, programmas, ziņas par kandidātiem, statistika".

12.Saeimas vēlēšanas Latvijā notiks šā gada 4.oktobrī.

Uzziņai

Pirmdien, 28.jūlijā, pulksten 11.00 kandidātu saraksta iesniegšanu CVK pieteikusi partija "Vienotība". Savukārt interesi par kandidātu sarakstu sagatavošanu izrādījušas kopumā 13 partijas un partiju apvienības, kuras CVK pieprasījušas kandidātu sarakstu iesniegšanas sistēmas lietotājtiesības:

1)"Suverenitāte" (saraksts iesniegts un reģistrēts);
2)"Saskaņa" sociāldemokrātiskā partija (saraksts iesniegts un reģistrēts);
3)Partija "VIENOTĪBA";
4)Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!" – "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK";
5)Zaļo un Zemnieku savienība;
6)Partija "Vienoti Latvijai";
7)Jaunā Konservatīvā partija;
8) "No sirds Latvijai";
9)"Latvijas attīstībai";
10)Latvijas Reģionu Apvienība;
11)"POLITISKĀ PARTIJA IZAUGSME";
12)"Latvijas Krievu savienība";
13)Partija "Mūsu zeme".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)