Banner 980x90

VM slimnīcās plāno ieviest vienotus pacientu prioritizēšanas principus

Rīga, 23.maijs, LETA. Lai nodrošinātu vienotu pieeju medicīniskās palīdzības saņemšanā ārstniecības iestāžu uzņemšanas nodaļās nonākušiem pacientiem, plānots noteikt vienādus pacientu prioritizēšanas principus vienāda līmeņa slimnīcās, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijas (VM) pārstāve Undīne Šulca.

Pēc VM pārstāves paustā, šādu vienošanos panākusi veselības ministre Anda Čakša (ZZS) un Latvijas Slimnīcu biedrība.

Šulca pavēstīja, ka pacientu prioritizēšanas mērķis ir nodrošināt veselības aprūpes savlaicīgumu un pieejamību, kā arī optimālu pacienta veselības stāvokļa novērtēšanu.

Pašlaik, pēc VM paustā, slimnīcas darbojas pēc atšķirīgiem pacientu prioritizēšanas principiem, ņemot vērā atšķirīgās pacientu plūsmas un resursu pieejamību. Kaut šo iemeslu dēļ nav iespējama vienota pacientu prioritizēšanas protokola izstrāde, vienādu principu noteikšana vienāda līmeņa slimnīcām būtu atbalstāma, uzskata VM.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)