Banner 980x90

Bauskas mērs labprāt redzētu Gerhardu paliekam valdībā

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēc Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) un viņas valdības atkāpšanās nākamajā valdībā varētu turpināt strādāt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (NA), taču citādu attieksmi varētu gaidīt Satiksmes ministrijā, aģentūrai LETA pauda Bauskas novada domes priekšsēdētājs Raitis Ābelnieks (NA).

Viņš secināja, ka aizgājušajai valdībai piecu baļļu sistēmā viņš ieliktu atzīmi "četri ar mīnusu". "Kopumā Straujumas valdības laikā Latvijas ekonomika ir gājusi uz augšu, eksports palielinājies, neskatoties uz Ukrainas krīzi un ar to saistītajām ekonomiskajām sankcijām. Tas ir pozitīvi. No neizdarītajiem darbiem es pirmajā vietā liktu nepiedodami ilgo muļļāšanos ar skolotāju algu reformu," pauda Ābelnieks.

Par pašvaldības sadarbību ar Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministriju Bauskas mērs neko sliktu nevarot teikt un uzskata, ka Gerhardam vajadzētu atkārtoti ieņemt šo amatu arī nākamajā valdībā.

"Sliktāk veicies sadarbībā ar Satiksmes ministriju, jo atkal un atkal nezināmā nākotnē ir aizbīdīta mums tik kardināli svarīgā Bauskas pilsētas apvedceļa projekta īstenošana, tāpat nav sekmējusies visam Zemgales reģionam svarīgā autoceļa Dobele-Bauska-Aizkraukle ("Zemgales josta") aktualizācija un atjaunošana, paredzot grunts seguma posmu asfaltēšanu. Šo mums tik ļoti svarīgo infrastruktūras projektu realizāciju mēs gribētu sagaidīt no nākamās valdības," pauda Ābelnieks.

Tāpat attiecībā uz jaunās valdības uzdevumiem Bauskas mērs uzskata, ka vajadzētu panākt birokrātisko procedūru sloga būtisku samazinājumu.

Kā ziņots, Straujuma vakar pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni paziņoja par savu demisiju.

Pēdējā laikā politikas kuluāros aktīvi tika runāts par iespējamo valdības nomaiņu. Šīs runas aktualizējās pēc tam, kad Straujuma pieprasīja sava partijas biedra satiksmes ministra Anrija Matīsa (V) demisiju.

Straujuma valdības vadītāja amatā stājās 2014.gada 22.janvārī, aizstājot toreizējo Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V), kurš atkāpās pēc Zolitūdes traģēdijas. Lai gan Straujuma sākotnēji paziņoja, ka nekandidēs uz premjerministra amatu rudenī gaidāmajās vēlēšanās, savas domas viņa mainīja un pērn rudenī atkārtoti tika nominēta un apstiprināta šim amatam.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)