Banner 980x90

Bauskas pilī norisināsies senās mūzikas ansambļa "Prisma" atvērtais ģenerālmēģinājums 

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Tuvojoties Rīgas vēsturiskās mūzikas un dejas festivālam, Bauskas pils muzejā jau piektdien, 12.augustā, plkst.18.00 notiks atklātais ģenerālmēģinājums, kurā uzstāsies senās mūzikas ansamblis "Prisma", kurš 2015.gadā izcīnīja pirmo vietu Starptautiskajā Heinriha Ignaca Franca fon Bībera konkursā Austrijā.

Kā pilsētas informācijas portālu Bauska24.lv informēja organizatori, ansambli izveidojis izcilais mandolīnists un lautists Alons Sariels, kurš kā solists un dažādu ansambļu dalībnieks uzstājies un sniedzis meistarklases Eiropā, Amerikā, Tuvajos un Tālajos Austrumos. "Prisma" sastāvā spēlē arī blokflautas virtuoze Elizabete Šampolione, violas da gambas meistars Dāvids Budais un vijolniece Franciska Anna Hajdu.

Senās mūzikas ansamblis "Prisma" ikvienu aizvedīs daudzveidīgā muzikālā ceļojumā uz 17.gadsimtu, klausītājiem pirmo reizi atskaņojot koncertprogrammu "Chromae - baroka krāsas" un izpildot tādu komponistu darbus kā Ādams Jarzebskis "Sonata enharmonica", Džovanni Valentini "Concerto chromatico", Antonio Bertali, Frančesko Turini, Samuela Šeidta un Pandolfi Mealli skaņdarbus. Kā uzsver paši mākslinieki, muzikālo priekšnesumu viņi pasniedz kā stāstu, reizēm viens otru papildinot un atbalstot, reizēm repertuārā ienesot kādu ekspresivitātes dzirksti.   

Ansambļa viesošanos Latvijā atbalsta Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Creative Europe un eeemerging Emerging European Ensembles. 
Ieeja pasākumā bez maksas.
 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)