Banner 980x90

Iecavas novadā veidos darba grupu iedzīvotāju ienākuma nodokļa piesaistes iespēju izpētei

Rīga, 6.dec., LETA. Iecavas novada pašvaldībā tiks veidota darba grupa iedzīvotāju ienākuma nodokļa piesaistes iespēju izpētei, šodien lēmusi novada domes Attīstības komiteja.

Iecavas novada pašvaldības budžetā iedzīvotāju ienākuma nodokļa proporcija 2018.gadā ir 53,5% jeb 6 230 107 eiro. 2019.gada prognoze liecina, ka šī summa varētu būt 5 514 312 eiro, kas ir par 715 795 eiro mazāka nekā 2018.gadā.

Darba grupas uzdevums būs izpētīt, kādēļ novada iedzīvotāji, kuri novadā faktiski dzīvo un izmanto Iecavas pašvaldības pakalpojumus, izvēlas deklarēt savu dzīvesvietu citās pašvaldībās, kā arī izstrādāt metodes, kas veicinātu iedzīvotāju vēlmi deklarēties Iecavas novadā, palielinot ienākuma nodokļa summu pašvaldības budžetā.

Domē atgādina, ka, lai varētu saņemt attiecīgās pašvaldības pakalpojumus, piemēram, iespēju pieteikt bērnu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, saņemt pašvaldības sociālo palīdzību, bērna piedzimšanas pabalstu vai apglabāt tuvinieku, personai ir jākļūst par attiecīgās pašvaldības iedzīvotāju jeb jādeklarē tajā sava dzīvesvieta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)