Banner 980x90

Iedzīvotāju projektu īstenošanai Vecumnieku novada pašvaldība piešķīrusi vairāk nekā 9000 eiro

Jelgava, 17.maijs, LETA. Konkursā Iedzīvotāji veido savu vidi 2018 iesniegto projektu īstenošanai pašvaldība piešķīrusi 9385 eiro, aģentūra LETA uzzināja Vecumnieku novada domē.

Kopumā saņemti 17 projektu iesniegumi, bet vērtēšanas komisija, apsekojot visus pieteiktos projektus, apstiprināja 12.

Lielākā aktivitāte bija no Vecumnieku pagasta iedzīvotājiem - iesniegti 13 projektu pieteikumi, no kuriem apstiprināti desmit projekti.

Vecumniekos tiks īstenoti seši projekti - Kalna ielā 16 iedzīvotāju grupa "Kalnieši" veiks daudzdzīvokļu mājas koplietošanas kāpņu telpas remontu, nomainot kāpņu telpas un pagraba ārdurvis, logus un veicot kosmētisko remontu. Dīķa ielā 6 un Sporta ielā 2 iedzīvotāji paplašinās automašīnu stāvlaukumus, bet Rīgas ielas 31A iedzīvotāji izveidos jaunu bērnu rotaļlaukumu un vietu jauniešu aktivitātēm. Savukārt Rīgas ielas 27A iedzīvotāji atjaunos veco bērnu rotaļlaukuma konstrukciju, kas savu laiku ir nokalpojusi. Pie Vecumnieku evaņģēliski luteriskās draudzes baznīcas galvenās ieejas projekta īstenošanas gaitā tiks uzbūvēta uzbrauktuve bērnu ratiņiem un cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Piebalgās iedzīvotāju darba grupa "Esam aši, darām paši!" plāno daudzdzīvokļu mājas Piebalgas 2 kāpņu telpas remontu. Iedzīvotāji jau ir ieguldījuši darbu mājas apsaimniekošanā un tās apkārtnes sakopšanā, un šovasar tiks veikts kāpņu telpas griestu kapitālais remonts, nomainītas pagraba un kāpņu telpas durvis, veikts kāpņu telpas kosmētiskais remonts un pagalma labiekārtošanas darbi.

Beibežos plānots realizēt divus projektus - pie 4. un 8.mājas paredzēts sakārtot zaļo zonu un ierīkot atpūtas vietas.

Vecumnieku pagasta māju "Laimas" un "Jaunlaimas" iedzīvotāji sakārtos piebraucamo ceļu, kas pavasaros un rudeņos ir neizbraucams. Iedzīvotāji plāno atjaunot piebraucamā ceļa segumu, lai atvieglotu ciemata iedzīvotāju pārvietošanās iespējas un uzlabotu satiksmes drošību, kā arī nodrošinātu operatīvā transporta piekļūšanas iespējas.

Vallē Liepu ielas 5 daudzdzīvokļu mājas iedzīvotāji veiks kāpņu telpas kosmētisko remontu, ārdurvju un logu nomaiņu, savukārt Stelpes pagasta bibliotēkas un Stelpes pamatskolas darbinieki ar projektā piešķirto finansējumu atjaunos un veiks labiekārtošanas darbus Pliekšānu dzimtas atdusas vietā Ķēkutu kapos.

Projekti tiks īstenoti līdz 31.augustam. Līdz 28.septembrim konkursa komisija apmeklēs visus īstenotos projektus, tiksies ar grupu kontaktpersonām un citiem pārstāvjiem, izvērtējot ne tikai realizēto projektu, bet arī grupas sadarbību projekta īstenošanas gaitā. Rezultātā tiks izvēlēts viens labākais projekts, kas visvairāk sekmē vietējās dzīves kvalitātes uzlabošanu. Labākā projekta īstenotājiem tiks piešķirta naudas balva 500 eiro apmērā. Konkursa balvu paredzēts izlietot realizētā projekta uzlabošanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)