Banner 980x90

Iepirkumu uzraudzības birojs Bauskas pašvaldībai atļauj slēgt līgumu par jaunās sporta halles būvniecību

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) pēc Lietuvas uzņēmuma "AB Panevežio statybos trestas" sūdzības izskatīšanas to atzinis par nepamatotu un atļāvis Bauskas novada pašvaldībai slēgt līgumu ar iepirkuma konkursa uzvarētāju SIA "Abora", aģentūra LETA uzzināja IUB.

Kā liecina IUB paziņojums, iesniegumu izskatīšanas komisija, izvērtējot sūdzību un iepirkuma gaitu, noraidījusi sūdzību un nolēmusi atļaut Bauskas novada pašvaldībai slēgt līgumu ar SIA "Abora".

Daudzfunkcionālā sporta un atpūtas centra būvniecības darbu līgumcena ir 2 592 693 eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli, un SIA "Abora" šajā iepirkumā uzvarējusi 13 pretendentu konkursā.

Bauska24.lv jau vēstīja, ka 22.decembrī Bauskas novada dome nolēma ņemt aizņēmumu 1 637 158 eiro apmērā Valsts kasē jaunās sporta halles būvniecībai, kuras kopējās izmaksas ir 3 137 159 eiro.

Bauskas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Gorškova aģentūru LETA iepriekš informēja, ka tas nepieciešams saistībā ar iepriekš noskaidroto un sabiedrībā apspriesto - lai nodrošinātu visu Bauskas novada izglītības iestāžu izglītojamo, tostarp pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņu, sporta nodarbības peldbaseinā, peldētprasmju apmācību un uzlabotu Bauskas novada iedzīvotāju - bērnu un jauniešu - fizisko sagatavotību un veselību, ir plānota daudzfunkcionāla sporta un atpūtas centra būvniecība.

Plānotās sporta halles būvniecības izmaksas, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, ir 3 137 159 eiro. Bauskas novada pašvaldība mērķtiecīgi no 2012.gada ir veikusi pašvaldības finanšu līdzekļu uzkrājumu daudzfunkcionālā sporta un atpūtas centra būvniecībai, nodrošinot pašvaldības finansējumu 1 500 000 eiro apmērā. Tie ir 47% no kopējām būvniecības izmaksām, iepriekš informēja Gorškova.

Daudzfunkcionālā sporta un atpūtas centra projektu paredzēts pabeigt 15 mēnešos. Būvniecību plānots sākt 2016.gadā, iestājoties būvniecības sākšanai labvēlīgiem laika apstākļiem.

Deputāti novada domes decembra sēdē apstiprināja ieceri ņemt aizņēmumu 1 637 158 eiro apmērā Valsts kasē ar tās noteikto aizņēmuma procentu likmi. No tiem 643 918 eiro - 2016.gadā, bet 2017.gadā - 993 240 eiro. Aizņēmuma atmaksas termiņš būs 30 gadi, paredzot, ka aizņēmuma pamatsummas atmaksa jāsāk 2018.gada martā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)