Banner 980x90

Kokapstrādes uzņēmuma "Piebalgas" apgrozījums pērn - 5,6 miljoni eiro

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Vecumnieku novada kokapstrādes uzņēmuma SIA "Piebalgas" apgrozījums pagājušajā gadā bija 5,6 miljoni eiro jeb par 23% mazāk salīdzinājumā ar 7,37 miljoniem eiro iepriekšējā gadā, liecina "Firmas.lv" dati.

Kā, atsaucoties uz "Firmas.lv", ziņo aģentūra LETA, uzņēmuma peļņa palielinājusies par 5% un bija 73 416 eiro salīdzinājumā ar 69 626 eiro 2014.gadā.

Kā norādīts vadības ziņojumā, apgrozījuma kritumu ietekmēja mežizstrādes darbu pārtraukšana, tirgus apjomu samazināšanās, kā arī no Krievijas ievestā zāģmateriālu produkcija ar tās dempinga cenām. Saražotā produkcija realizēta gan vietējā tirgū, gan eksportēta uz Eiropas Savienības valstīm, kur pārdoti 30% zāģētās produkcijas.

Uzņēmums ražo žāvētus, šķirotus, ēvelētus zāģmateriālus, virpotus un mizotus apaļkokus jeb palisādes. Gadā tiek saražots 40 000 kubikmetru produkcijas. Uzņēmuma tehnoloģijas nodrošina bezatlikumu ražošanu - šķelda tiek piegādāta celulozes rūpnīcām, skaidas - kokskaidu granulu ražotājiem.

SIA "Piebalgas" reģistrēta 1994.gadā Vecumniekos, pamatkapitāls ir 1 649 520 eiro. "Piebalgu" 51,72% daļu pieder SIA "CWH timber", 29,91% īpašniece ir AS "Lindeks", bet 18,36% pieder Vecumnieku novada domei.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)