Banner 980x90

Krimināllietā par 124 000 eiro izkrāpšanu no valsts atkāroti uz tiesu aicinās liecinieku

Rīga, 6.marts, LETA. Zemgales rajona tiesa Bauskā krimināllietā, kurā par aptuveni 124 000 eiro izkrāpšanu, deklarējot nepamatoti izveidotas pievienotās vērtības nodokļa (PVN) pārmaksas, apsūdzēts pasažieru pārvadāšanas uzņēmuma īpašnieks Māris Geriņš, atkārtoti uz tiesu aicinās liecinieku.

Šonedēļ uz lietas izskatīšanu aicināti divi liecinieki, tiesas sēdē nopratināts liecinieks, kurš bija ieradies. Otrs liecinieks iesniedzis tiesā darba nespējas lapu.

Lietas dalībnieki lūdza atkārtoti aicināt neieradušos liecinieku uz nākamo tiesas sēdi, aģentūru LETA informēja tiesas priekšsēdētājas palīdze Sanita Grinšpone. Tiesas sēde paredzēta 22.oktobrī plkst.11.

Jau vēstīts, ka Bauskas rajona prokuratūra nodevusi Bauskas rajona tiesai (tagad Zemgales rajona tiesa Bauskā) lietu par aptuveni 124 000 eiro izkrāpšanu, deklarējot nepamatoti izveidotas PVN pārmaksas. Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina, neminot apsūdzētā vārdu, aģentūru LETA iepriekš informēja, ka apsūdzētais ir uzņēmuma valdes loceklis, kurš saukts pie kriminālatbildības par krāpniecisku darbību veikšanu lielos apjomos.

Kriminālprocesā savāktie pierādījumi norāda uz to, ka apsūdzētais, izmantojot uzņēmumu, kurā bija valdes loceklis, izkrāpa no valsts budžeta naudu kopsummā 123 176 eiro apmērā, iesniedzot Valsts ieņēmumu dienestam (VID) uzņēmuma PVN deklarācijas, tajās vairākos gadījumos krāpšanas nolūkos nepamatoti deklarēja palielinātu darījumu vērtību par pasažieru autobusu iegādi no apsūdzētā radiniekiem piederošiem uzņēmumiem. Tādējādi apsūdzētais, būdams valdes loceklis, ar viltu ieguva uzņēmuma tiesības uz PVN pārmaksas atmaksām.

Tāpat apsūdzētais ir nodarbojies ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apjomā. Noziedzīgās darbības veiktas 2013. un 2014.gadā.

Sākotnēji lietā ierosināta pret trīs personām, taču pret divām no tām, apsūdzētā radiniekiem, lieta izbeigta, jo viņi nav zinājuši par apsūdzēta nelegālajām darbībām.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka apsūdzētais ir Bauskas novada Ceraukstes pagastā reģistrētā pasažieru pārvadāšanas uzņēmuma SIA "MG Bus" īpašnieks un vadītājs Geriņš.

Viņš bijis arī divu nu jau likvidēto - SIA "G Bus" un SIA "Bus TT" - uzņēmumu īpašnieks.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)