Banner 980x90

Lauksaimniecības uzņēmuma "Uzvara-Lauks" apgrozījums pērn sarucis par 11,3%

Rīga, 28.febr., LETA. Lauksaimniecības uzņēmums "Uzvara-Lauks" pagājušajā gadā strādāja ar 6,785 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11,3% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās vairākkārt - līdz 189 759 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānijas vadība norāda, ka galvenais iemesls uzņēmuma apgrozījuma samazinājumam bija 2017.gada slapjais rudens, kas neļāva plānotajā apmērā sasēt ziemājus un 2018.gada sausā vasara, kas iespaidoja kviešu ražu un kamdēļ kompānija ieguva par 20,8% jeb 5800 tonnām mazāk kviešu nekā 2017.gadā.

Uzņēmuma kopējais kapitālieguldījumu apmērs 2018.gadā veidoja 2,409 miljonus eiro, kas ieguldīti lauksaimniecībā izmantojamās zemes iegādē - 124,25 hektāru platībā, pamatlīdzekļu atjaunošanā un rekonstrukcijā graudu kaltē Šmuļi, kā arī graudu kaltēšanas jaudu palielināšanā.

Kompānija arī turpmākajos gados plāno atjaunot materiāli tehnisko bāzi, ka dos iespējas ieviest augstražīgas tehnoloģijas kultūraugu audzēšanā, samazinot enerģētisko resursu patēriņu un sekmējot bioekonomikas attīstību Latvijā. Kompānija plāno turpināt ieviest jaunas kviešu šķirnes, kas izturīgas pret slimībām un dos iespēju iegūt augstākas ražas.

"Uzvara-Lauks" galvenie stratēģiskie mērķi ir kviešu šķirnes sēklas materiāla realizācijas apmēra kāpināšana tirgū, kvalitatīvu pārtikas kviešu līdz 90% no kopējā kviešu apmēra realizācijas nodrošināšana, energoresursu patēriņa samazinājums kultūraugu audzēšanā līdz 20%, darbaspēka kvalifikācijas paaugstināšana un jaunu tehnoloģiju ieviešanas nodrošināšanai.

Tāpat iecerēts sadarboties ar lauksaimniecības tehnikas ražotājfirmām un augu aizsardzības līdzekļu izplatīšanas firmām jaunu metožu un līdzekļu pielietojumā kultūraugu audzēšanā un zemes apstrādē.

Jau ziņots, ka "Uzvara-Lauks" 2017.gadā strādāja ar 7,647 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,6% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga 5,8 reizes un sasniedza 1,266 miljonus eiro.

Kompānija "Uzvara-Lauks" ir izveidota uz kādreizējā kolhoza - agrofirmas "Uzvara" - bāzes. Kompānijas pamatkapitāls ir 2,377 miljoni eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Arnis Vējš. "Uzvara-Lauks" audzē graudus un rapsi, kā arī lauku pupas, zirņus un graudaugu sēklas materiālus. Sabiedrībai pieder arī muzejs un kafejnīca atpūtas kompleksā "Miķelis".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)