Banner 980x90

Mežotnes baznīcas torņa atjaunošanai aizņemsies 184 000 eiro

Rīga, 11.sept., LETA. Mežotnes baznīcas torņa atjaunošanai Rundāles novada pašvaldība aizņemsies 184 000 eiro, nolēmusi novada dome.

Saskaņā ar noslēgto iepirkumu būvdarbus objektā nodrošinās SIA "Kvintets M". Līguma kopējā summa ir 349 954 eiro.

Projekta īstenošanu atbalsta Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programma, un ieceres īstenošanai nolemts ņemt 184 000 eiro aizņēmumu Valsts kasē uz 15 gadiem.

Jau vēstīts, ka Rundāles novada pašvaldība, kopā ar Raunas novada un Krievijas Ropšas pašvaldību īstenos projektu "Ainava kā resurss: atbalsts jauniem pakalpojumiem un tūrismam Rundālē, Raunā, Ropšā", kas paredz tostarp Mežotnes baznīcas torņa rekonstrukciju.

Saskaņā ar SIA "Livland Group" izstrādāto būvprojektu baznīcas torni paredzēts atjaunot tādā apmērā un izskatā, kāds tas bijis pēc 20.gadsimta 20.gadu atjaunošanas projekta realizācijas, paredzot nodrošināt iespēju uzkāpt tornī līdz pat galerijai, kas kalpotu kā skatu platforma. Apkārtnes vērošana tiktu nodrošināta no pārējām ailām torņa sienās. Pa ceļam uz platformām torņa stāvos būs iespējams izvietot tematiskas ekspozīcijas. Torņa nobeigumu - barokālu torni ar kupolu, galeriju un smaili - paredzēts būvēt pēc 1926.gada projekta materiāliem.

Projekts paredz arī ekspozīcijas izveidošanu un mobilo gidu ierīkošanu Mežotnes pilskalnā, kas dos iespēju pilskalna teritorijas apmeklētājiem noklausīties informāciju par daudzslāņaino Mežotnes pilskalna vēsturi. Tas prezentē vairākus vēsturiskus periodus, turklāt Mežotnes baznīcas ēka un Mežotnes pilskalns Lielupes krastā pretī Mežotnes muižas pilij veido Zemgales reģionam raksturīgu kultūrvēsturisko ainavu. Mūsdienās pilskalna teritorijā tiek organizēti kultūras pasākumu, izceļot kultūrvēsturisko mantojumu. Īstenojot projektu, Mežotnes pilskalnā tiks izvietoti vairāki QR koda piesaistes punkti, piedāvājot ar mobilā tālruņa starpniecību noklausīties stāstījumu par Mežotnes pilskalnu un tā apkārtnes vēsturi dažādās valodās.

Kopējais projekta budžets ir 649 814 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)