Banner 980x90

Nedēļas nogalē Rundāles pils aicina uz Dārza svētkiem

Jelgava, 26.jūn., LETA. Jūnija pēdējā sestdienā, 30.jūnijā, rožu ziedēšanas laikā, Rundāles pils dārzā notiks ikgadējie Dārza svētki, aģentūru LETA informēja Rundāles pils muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Ruta Bemberga.

2018.gada Dārza svētku tēma veltīta 18.gadsimta izklaidēm. Svētkos apmeklētāji varēs ne tikai apskatīt dārzu, parku un pili, bet arī uzzināt un apgūt ko jaunu - uzvedums uz lielās skatuves vēstīs par dažādu spēļu un laika kavēkļu vēsturi. Piedaloties Spēļu maratonā, dažas no iecienītajām 18.gadsimta nodarbēm būs iespējams izmēģināt pašiem. Apmeklētājus priecēs muzikāli priekšnesumi, bet dārza centrā bērniem būs pieejams karuselis, vienā no bosketiem - radošās darbnīcas -, bet Zaļajā teātrī varēs vērot teatrālus uzvedumus ar cirka trikiem.

Dārznieka mājā šogad tiek iekārtots studiju kabinets, un jau Dārza svētku laikā apmeklētāji varēs iepazīties ar materiāliem par Rundāles pils parka atjaunošanu - pētīt augu sarakstus un to izvietojuma shēmas, noskatīties prezentācijas par iepriekšējo Dārza svētku tēmām, uzzinot ko vairāk par ziemcietēm, kokaugiem, rozēm, parteru veidošanu, vēsturiskajām oranžērijām un citiem interesantiem jautājumiem.

Svētku atklāšana ar Rundāles pils muzeja direktora Imanta Lancmaņa uzrunu notiks plkst.14.15, bet dažādas aktivitātes norisināsies jau no plkst.12. Pasākumu plkst.19 noslēgs grupa "Jumprava".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)