Banner 980x90

Par 21% augs apkures tarifs Vecumnieku novadā

Jelgava, 7.sept., LETA. Vecumniekos jaunajā apkures sezonā SIA "Mūsu saimnieks" piegādātais siltums maksās par 21% dārgāk, - šādus tarifus atbalstījusi Vecumnieku novada dome.

Pašlaik siltumapgādes tarifs novadā ir 44,28 eiro bez pievienotās vērtības par megavatstundu, bet jaunajā apkures sezonā tas sasniegs 53,7 eiro.

Pašvaldības kapitālsabiedrība "Mūsu saimnieks" domei norādījusi, ka tarifa paaugstināšana nepieciešama, jo palielinājusies maksa par elektroenerģiju, darbinieku darba algas un ar to saistītās valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, kurināmā cena. Tāpat uzņēmumam jādzēš aizņēmums un jāmaksā procenti par kredītu siltumapgādes sistēmas rekonstrukcijai, kā arī jāsedz nomas maksa par katlumāju Ceriņu ielā 17 un siltummezgliem.

Dome, apstiprinot tarifu, likusi uzņēmumam arī līdz 2019.gada 1.aprīlim sagatavot apstiprināšanai apkures tarifa aprēķinu 2019./2020.gada apkures sezonai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)