Banner 980x90

Pērn krīzes centros un aprūpes iestādēs ievietoti 14 Iecavas novada bērni

Rīga, 19.marts, LETA. 2018.gadā 14 Iecavas novada bērni ievietoti krīzes centros un aprūpes iestādēs, otrdien notikušajā novada domes Veselības un sociālo jautājumu komitejas sēdē informēja vietējā Sociālā dienesta vadītāja Sigma Strautmale.

Sociālajai palīdzībai pērn novadā kopumā izlietoti 122 598 eiro. Gada laikā iedzīvotāji pie sociālās palīdzības organizatorēm vērsušies 1224 reizes, mēnesī vidēji 102 reizes.

Dzīvokļa pabalstu 2018 gadā saņēma 305 ģimenes jeb 404 personas, izmaksātā kopsumma ir 63 492 eiro. Salīdzinot ar 2017.gadu, pabalsts pērn izmaksāts par 7150 eiro mazāk. Strautmale to skaidroja ar pensiju pārrēķinu, kura dēļ samazinājās to personu skaits, kam ir maznodrošinātā statuss.

Dienesta vadītāja arī atgādināja, ka iedzīvotāji pēc palīdzības var vērsties arī ārkārtas situācijās - ja cietuši ugunsgrēkā, vētru postījumos vai citā negadījumā, ja iepriekš neparedzamu apstākļu dēļ ģimene vai persona nespēj sev nodrošināt pamatvajadzības. Pagājušajā gadā šādu palīdzību saņēmušas 53 ģimenes, tam izlietoti 39 369 eiro.

Viens no svarīgākajiem sociālajiem pakalpojumiem Sociālajā dienestā ir darbs ar ģimenēm, kurās aug bērni, uzsvēra Strautmale. Pavisam institūcijas pārraudzībā ir 109 ģimenes, ar kurām tiek veikts ne tikai psihosociāls darbs, bet arī tiek sniegta reāla palīdzība krīzes situāciju risināšanā. Iestāde pērk sociālo pakalpojumu bērnu ievietošanai krīzes centros un aprūpes iestādēs. 2018.gadā šis pakalpojums bija nepieciešams 14 bērniem, tam izlietoti 33 574 eiro. Strautmale atzina, ka Sociālā dienesta darbinieki rūpīgi seko līdzi, lai dzīves apstākļi ģimenēs būtu labi un bērni nebūtu jāšķir no ģimenes, taču tas ne vienmēr izdodas, un vecāki no pieļautajām kļūdām nemācās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)