Banner 980x90

Riepu balansēšanas ābece

Riepu balansēšana ir viens svarīgākajiem darbiņiem, kas jāveic, neskatoties uz to, vai riepa ir veca vai jauna. Pirms katras riepu sezonas sākuma tās ir obligāti jānobalansē visiem transportlīdzekļiem un nav svarīgi, vai jūs automašīnu aprīkojat ar vasaras vai ziemas riepām. Automātiski pirms kārtējās montāžas visaugstākajā līmenī to izdarīs MMK riepu servisā. Taču reizēm gadās, ka tā jāveic arī ārpus kārtas, proti, pirms pārejas uz ziemas vai vasaras riepām.

Šo nepieciešamību var konstatēt gadījumos, ja ir sajūtama vibrācija caur stūres ratu. Tiesa, tā var nebūt jūtama visu laiku, bet tikai tādos gadījumos, kad brauc ar palielinātu ātrumu. Tik un tā tas ir rādītājs, ka nopietni jāpadomā par riepu balansēšanu. Vibrācijas var ietekmēt automašīnas citas ritošās daļas. Rezultātā tās var ātrāk  nolietoties vai pat tikt bojātas, līdz ar to tas sadārdzinās remontdarbu izmaksas. Turpretī riepu balansēšana ir daudz lētāka procedūra.

Dažkārt riepu balansēšana būs nepieciešama pēc izbrauciena pa neremontētiem ceļiem. Riteņu uzsišana, iebraukšana lielākā bedrē vai apmalē teju vai garantē problēmas ar balansu. Pēc pamatīgiem triecieniem var izmainīties riteņa ģeometrija un radīt disbalansu, rezultātā vizīte pie servisa darbiniekiem neizbēgama. Protams, taupības nolūkos pie meistariem gribētos vērsties retāk, bet, ja brauc ar nenobalansētām riepām, var būt ne visai patīkamas sekas:
• nepatīkama vibrācija, diskomforts,
• nevienmērīgs un ātrāks riepu nodilums,
• ātrāka auto piekares detaļu nodilšana,
• mašīna grūtāk vadāma.

Vēl zināšanai: ja riepas nav jāpārmontē tāpēc, ka tās nolietojušās, ieteicams ziemas un vasaras riepu komplektu atsevišķi montēt katru uz saviem diskiem. Šādā veidā varētu izvairīties no liekas pārbalansēšanas. Un būtu vēl viens ieguvums  vasaras diski netiktu pakļauti ziemas sāls ietekmei. Ja salīdzina riepu montāžas un balansēšanas cenas, tad tās ir salīdzinoši zemas, taču to dēļ nevajadzētu uzskatīt, ka riepu balansēšana ir mazsvarīgs darbiņš. MMK servisā to ātri un kvalitatīvi paveiks pieredzes bagāti meistari, kas būs garants, ka uz ceļa varēsiet justies droši. Servisā regulāri tiek pārbaudītas un kalibrētas riepu balansēšanas iekārtas. Tas ļauj klientu auto  nodrošināt visaugstākā līmeņa apkalpošanu, kā arī  braukšanas komfortu.

Vācu, itāļu un amerikāņu iekārtas  tieši ar tādām servisa centrā veic riepu un balansēšanas darbus. Darba procesā meistari izmanto kvalitatīvus remonta materiālus, līdz ar to vislabākajā līmenī tiek nodrošināta darbu kvalitāte un precizitāte. Servisā tiek veikta jebkādas sarežģītības riepu montāža, turklāt  ar speciālu iekārtu palīdzību te var veikt arī īpaši lielu riepu montāžu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)