Banner 980x90

Asinszāle un mārdadzis – kas jāzina par ārstnieciskiem augiem? 

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Rudens ir laiks, kad jāpievērš uzmanība savas imunitātes stiprināšanai un ķermeņa veselībai. Kā aizsargāt sevi ziemas periodā? Šodienas receptē ir ārstniecības augi, starp tiem: asinszāles laksti, kumelīte, mārdadzis. Vai zināt, kā tos pielietot ikdienas veselībai?
Šajā rakstā apskatīti dabīgi ieteikumi pretsāpju un profilakses augu izmantošanā. Ja vēlaties nostiprināt ķermeni, aknas, kā arī parūpēties par miegu un labu noskaņojumu, uzziniet, kā Jums spēs palīdzēt dabīgas tējas, mārdadža kapsulas un uztura bagātinātāji aknām.

Kā saglabāt mentālo un fizisko labsajūtu?
Šis ir jautājums, ko nepārtraukti uzdodam sev un medicīnas ekspertiem. Šai periodā mediķi profilaksei iesaka regulāri lietot dabīgus ārstniecības augus, vitamīnus un uztura bagātinātājus. Kādiem augiem šosezon pievērst īpašu vērību?

Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com
Asinszāles laksti – multifunkcionāls līdzeklis!
Vieni no efektīvākajiem veidiem, kā iegūt vērtīgus augus, ziedus un lakstus mājām, ir vākt tos vasaras un rudens sezonā. Piemēram, asinszāle ir ļoti daudzveidīgs augs, kas:
regulē organismā vielmaiņas procesus;
darbojas kā pretsāpju līdzeklis;
nodrošina labu miegu un pozitīvu garastāvokli.
 
Lakstus ieteicams novārīt karstā ūdenī vai lietot asinszāles lakstu tēju. Tāpat lakstus var lietot arī eļļas veidā, ārstējot un attīrot ādu ar sejas masku.
 
Kādiem augiem vēl jāatvēl vieta virtuves plauktiņā? 

Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com
Efektīvi augi imunitātei un ķermeņa veselībai!
Ierastā kumelīte, noslēpumainais mārdadzis un rožu augļi var kļūt par Jūsu rudens veselības partneriem! To piedāvājumā ietilpst saaukstēšanās mazināšana, brūču ārstēšana, uztura bagātinātāji aknām un organisma nostiprināšana veiksmīgākai darbībai! 
 
Kādas ir katra auga īpašības?
kumelītes ziedi – miegam, gremošanas procesu normalizēšanai, imūnsistēmas veselībai;
rožu augļi – elpceļu un gremošanas trakta veselības uzlabošanai, urīnpūšļa un urīnceļu veselībai, kā arī noguruma mazināšanai;
kliņģerītes ziedi – efektīvi ādas un gļotādu ārstēšanai, kompresēm, niezošu insektu kodumu apstrādei;
mārdadža ekstrakts – aknu šūnu aizsardzībai, šūnu atjaunošanās procesam un aknu darbības uzlabošanai.
 
Ne velti šos augus izmantoja arī mūsu senči tautas medicīnā. Iespējams, ka daļu šo recepšu esat dzirdējis arī no savas vecāsmātes, draugiem un homeopātijas entuziastiem. Tomēr, ja tēju prakse ir ierasta, tad iespēja attīrīt aknas ar dabīgu preparātu palīdzību, ir salīdzinoši mazāk zināma. Kā Jums var palīdzēt mārdadzis un mārdadža kapsulas?
 
Mārdadzis – ārstniecības augs aknu darbības uzlabošanai!
Aknas attīrīšanas process ir patstāvīga darbība, kam ir grūti izsekot, tāpēc uztura bagātinātāji aknām, ir lielisks veids kā regulēt šo procesu. Mārdadzis ir viens no augiem, kura ekstraktu saturošais silimarīns:
• nodrošina aknu šūnu aizsardzību;
• veicina jaunu šūnu veidošanos.
 
Foto. Shutterstock.comFoto. Shutterstock.com
Mārdadzis nāk no Balkāniem un ir sastopams arī Latvijas dabā. Latvijā mārdadzis tiek lietots medicīnā, gremošanas procesu un aknu ārstēšanai, un sastopams dabīgos ārstniecības veidos. Iepazīstieties ar raksta turpinājumu, lai uzzinātu, kā lietot mārdadža kapsulas un kā darbojas uztura bagātinātāji aknām!

Mārdadzis Lagosa uztura bagātinātājā
Ja esiet izvēlējies pamēģināt, kā darbojas uztura bagātinātāji aknām un to attīrīšanas procesam, Lagosa kā mārdadža augļu ekstraktu saturošs līdzeklis, izceļas ar zemu toksicitāti. Mārdadža kapsulas ieteicams lietot gan ilgtermiņa, gan īstermiņa vajadzībām. 

Foto:Shutterstock.comFoto:Shutterstock.com
Ieteikumi lietošanai:
• pieaugušajiem – lietot vienu tableti vienu reizi dienā;
• nepārsniegt ieteicamo diennakts devu;
• pirms lietošanas konsultēties ar veselības aprūpes speciālistu; 
• atcerēties, ka Lagosa ir uztura bagātinātājs un neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.
 
Vairāk informāciju par Lagosa un īpašībām, kuras satur mārdadzis var lasīt mājaslapā www.lagosa.lv
 
Rūpējieties par savu veselību, izmantojiet ārstniecības augu vērtīgās īpašības un atcerieties, ka asinszāle, kumelīte, mārdadzis un citi augi šai sezonā spēj nostiprināt Jūsu imunitāti un veselību ik dienas! 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)