Banner 980x90

Bauska izraujas vadībā sacensībās "Latvijas spēcīgākā pilsēta"

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Spītējot lietum, 6.augusta vakarā Bauskas pilsētas atbalstītāji parādīja Bauskas spēku un kopā pacēla 255 440 kg, patlaban izvirzot pilsētu 1.vietā Latvijas pilsētu konkurencē un pamatīgi atraujoties no pārējām līdz šim startējušajām pilsētām, pilsētas informācijas portālu Bauska24.lv informēja projekta "Latvijas spēcīgākā pilsēta 2016" preses sekretāre Loreta Vītiņa.

Ar sacensību "Latvijas spēcīgākā pilsēta" Bauskas posma pirmajām minūtēm bija skaidrs, ka Bauskas aizstāvji ir rūpīgi gatavojošies un gatavi ne tikai apsteigt tā brīža sacensību līderi – Jēkabpili -, bet arī sasniegt tādu rezultātu, lai citām pilsētām būtu grūti Bausku apsteigt. Bauskai bija jāsasniedz pēc iespējas augstāks rezultāts, jo 12.augustā uz starta izies iepriekšējo gadu čempione Valmiera un 13.augustā tādas spēcīgas pilsētas kā Rīga un Daugavpils. Līdz šim augstākais pilsētas koprezultāts piederēja Valmierai, kura pagājušajā gadā uzspieda 251 750 kg, bet šogad Bauska to pārspēja.

Kopā Bauskas rezultātu veidoja 161 baušķenieks – 13 dāmas, 10 jaunieši un 138 vīri - , kas bija ieradušies no pilsētas un tuvākajiem novadiem, kā arī lieli un mazi atbalstītāji, kuri bija gatavi stāvēt lietū un atbalstīt 20 kg un 50 kg spiedējus. Ar skatītāju atbalstu dāmu, jauniešu līdz 18 gadu vecumam un vīru grupās tika sasniegti atzīstami rezultāti. Dāmu konkurencē uzspiežot 20 kg svaru stieni 60 reizes, 1.vietu izcīnīja Līga Gaurilka. Tikai par vienu reizi atpaliekot no Līgas, 2.vietā ierindojās Liene Ļebedeva, bet 3.vietu ieņēma Ilona Dramačonoka, kura svaru stieni uzspieda 51 reizi.

Jauniešu līdz 18 gadu vecumam grupā uzvarēja Rūdolfs Svarenieks, kurš 20 kg svaru stieni uzspieda 183 reizes. Ar 122 uzspiestajām reizēm 2.vietā ierindojās Gvido Bērziņš, bet 3.vietā palika Raivo Širvis, kurš 20 kg svaru stieni uzspieda 89 reizes.

Uzspiežot 50 kg svaru stieni 109 reizes, vīru konkurencē uzvarēja Māris Osis. 2.vietā palika Artūrs Grūbe, kurš svaru stieni uzspieda 98 reizes, bet ar 85 uzspiestajām reizēm 3.vietu ieņēma Gatis Rumba.

Patlaban Latvijas pilsētu konkurencē 1.vietu ar uzspiestajiem 255 440 kg ieņem Bauska, kurai seko Jēkabpils ar uzspiestajiem 207 790 kg, bet 3.vietu ir izcīnījusi Ogres pilsēta. Jau 12.augustā Valmiera un Ludza un 13.augustā Rīga un Daugavpils metīs izaicinājumu līdz šim uzstādītājiem pilsētu rezultātiem un individuālajiem rekordiem.

Projektu "Latvijas spēcīgākā pilsēta" atbalsta Latvijas Sporta federāciju pārvalde kā sabiedriski nozīmīgu tautas sporta projektu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)