Banner 980x90

Bauskas novada dome pēc ilgām diskusijām lemj turpināt sporta halles būvniecību

Rīga, 25.jūl., LETA. Šodien kārtējā domes sēdē Bauskas novada deputāti pēc ilgām diskusijām lēma turpināt Bērnu un jaunatnes sporta skolas sporta halles būvniecību, precīzas projekta izmaksas nosakot vēlāk.

Pašvaldības izpilddirektora vietniece Ineta Ruhocka deputātiem skaidroja, ka labākais risinājums pašlaik ir līgumā ar SIA "Selva būve" iekļaut projektēšanas darbus un autoruzraudzību, tādējādi neiesaldējot projektu un līdz gada beigām apgūstot pēc iespējas lielāku valsts aizņēmuma daļu. Pašlaik objektā pabeigti un apmaksāti 54% darbu.

Domes sēdē izskanēja domas, ka "būve ir jāturpina, taču ne par katru cenu", tāpat deputāti aicināja pie viena galda apsēsties visus projektā iesaistītos, lai pārrunātu iespējamos risinājumus.

Savukārt pēc Aleksandra Novicka (LRA) paziņojumiem, ka daži domes deputāti ir materiāli ieinteresēti līguma izmaiņās, kā arī citiem pārmetumiem domes sēdē izsludināts pārtraukums, lai, pēc domes priekšsēdētāja Arnolda Jātnieka (ZZS) teiktā, nepieļautu kolēģu aizvainošanu.

Pēc pārtraukuma diskusijas turpinājās un ar deputātu vairākuma balsīm grozījumi līgumā atbalstīti.

Jau vēstīts, ka apstiprināšanai domes sēdē virzīts lēmumprojekts, kas paredz iekļaut līgumā ar "Selva būve" projektēšanas darbus un autoruzraudzību, nemainot kopējo līguma summu un pagarinot līguma izpildes termiņu. Pēc pozitīvas būvprojekta ekonomiskās daļas ekspertīzes saņemšanas varētu apstiprināt gala būvniecības izmaksas.

Tāpat lēmumprojekts paredz, ka būvdarbu pabeigšanai finansējums būs jānodrošina Bauskas novada domes 2020.gada budžetā.

Ruhocka stāstīja, ka pašvaldībai šogad būs pieejams vēl vairāk nekā viens miljons eiro no Valsts kases aizņēmuma. Savukārt darbu pabeigšanai nepieciešamo summu prognozēt esot grūti. Tie varētu būt ap 800 000 eiro, kas būs jāparedz nākamā gada budžetā, pieļāva izpilddirektora vietniece.

Viņa arī atzina, ka pašvaldība var zaudēt daļu būvniecībai saņemtā valsts aizdevuma. Ruhocka gan apliecināja pašvaldības gatavību nodrošināt visus darbus pēc iespējas ātrāk, lai līdz gada beigām varētu apgūt pēc iespējas lielāku summu un hallē pabeigt galvenos darbus, lai tā būtu "noslēgta" - zem jumta, ar durvīm, logiem.

Iepriekš deputāti vairākkārt nav spējuši vienoties par grozījumiem Bauskas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas sporta halles būvniecības līgumā.

Grozījumi līgumā ar būvnieku "Selva būve" nepieciešami, jo projektētājs - SIA "Projektēšanas birojs "Austrumi" - neesot veicis darbus, kas nolīgti projektēšanas un autoruzraudzības līgumā, tāpēc kavēts normāls būvdarbu process.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka 2017.gada pavasarī, lai izbūvētu sporta halli Bērnu un jaunatnes sporta skolai, Bauskas novada pašvaldība Valsts kasē aizņēmusies 4 102 470 eiro.

Sporta halle plānota Pilskalna ielā 26. Plānojumā paredzēts ne vien izbūvēt daudzstāvu ēku, bet arī sakārtot volejbola, tenisa un handbola laukumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)