Banner 980x90

Bauskas novada pašvaldība pieprasīs apvedceļa izbūvi "Rail Baltica" projekta gaitā

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA

Bauskas novada domes ārkārtas sēdē trešdien, 2.decembrī deputāti vienbalsīgi nolēma sagatavot oficiālu vēstuli prezidentam, Saeimai, Satiksmes ministrijai un citām struktūrām par Bauskas apvedceļa posma izbūvi tuvākajos gados līdz "Rail Baltica" projekta realizēšanas noslēgumam.

Bauskas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Gorškova aģentūru LETA informēja, ka par to deputāti diskutēja un vienojās novembra domes sēdē. Tāds viedoklis izskanēja arī maģistrāles ietekmes uz vidi novērtējuma (IVN) publiskās apspriešanas laikā Bauskā novembrī.

IVN ziņojumā minēts, ka "Rail Baltica" būvniecības posmā jāveic pasākumi, kas samazinātu tā ietekmi uz vidi, skaidroja pašvaldības pārstāve.

"Izstrādājot satiksmes organizācijas shēmas būvniecības skartajām teritorijām būvdarbu laikā, Rīgā un citās apdzīvotās vietās jāņem vērā apkārtējo ielu satiksmes intensitāte, sabiedriskā transporta maršruti un būvniecības tehnikas radītais ielu noslogojums. Satiksmes organizācijas shēmas jāizstrādā, izvērtējot visus aspektus, kas, nodrošinot pietiekamu būvniecības tempu, neradīs ievērojamus satiksmes sastrēgumus un izmaiņas esošajā satiksmes plūsmā," teikts IVN ziņojumā. Bauskas apkaimē dzelzceļa būvniecības laikā šo prasību esot iespējams ievērot, tikai izbūvējot apvedceļu.

Novada administrācijas attīstības un plānošanas nodaļas vadītāja Ilze Tijone skaidroja, ka dzelzceļa izbūve vēl nenotiek, taču jau patlaban milzīga transporta plūsma esot Bauskas vecpilsētā ierobežotā teritorijā, kur attālums starp krustojumiem ir neliels, pie krustojumiem veidojas sastrēgumi un satiksmes nobloķēšanās, kā arī novērojama ceļa klātnes bojāšanās.

Deputāts Voldemārs Čačs (NA) sēdē klāstīja, ka notiek arī ceļam tuvējo ēku bojāšanās - tās plaisā, krīt apmetums. Tāpat CO2 izmeši pārmērīgi piesārņojot pilsētas gaisu, transportlīdzekļu radītais troksnis un vibrācijas pārsniedzot normu.

Deputāts Uldis Kolužs (V) rosināja pilnsabiedrībai "Rail Baltica" darīt zināmu, ka pašvaldība neapstiprinās piedāvāto trašu novietojumu Bauskas novadā, ja nebūs gūta vienošanās par apvedceļa izbūvi. Abus projektus īstenot vienlaikus būtu saimnieciski izdevīgāk.

"Ja būsim vienīgais novads, kas nepiekritīs "Rail Baltica" piedāvājumam, jautājums gūs plašu rezonansi. Apvedceļš tiek solīts jau gadu desmitiem," pauda Kolužs.

Bauskas novada domes vēstule tiks nosūtīta Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, pilnsabiedrībai "RB Latvija", Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijai, Satiksmes ministrijai, Vides pārraudzības valsts birojam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)