Banner 980x90

Bauskas novada pašvaldība var zaudēt daļu sporta halles būvniecībai saņemtā valsts aizdevuma

Rīga, 24.jūl., LETA. Pastāv augsts risks, ka Bauskas novada pašvaldība var zaudēt daļu Bērnu un jaunatnes sporta skolas sporta halles būvniecībai saņemtā valsts aizdevuma, aģentūrai LETA apliecināja pašvaldības izpilddirektora vietniece Ineta Ruhocka.

Ceturtdien, 25.jūlijā, kārtējā domes sēdē deputāti atkal skatīs jautājumu par halles būvniecības līguma grozījumiem. Taču pat gadījumā, ja grozījumi tiks apstiprināti, risks neapgūt visu aizņēmumu pastāv, atzina pašvaldības pārstāve. Viņa gan apliecināja pašvaldības gatavību nodrošināt visus darbus pēc iespējas ātrāk, lai līdz gada beigām varētu apgūt pēc iespējas lielāku summu un hallē pabeigt galvenos darbus, lai tā būtu "noslēgta" - zem jumta, ar durvīm, logiem.

Pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Artūrs Dulbe aģentūrai LETA skaidroja, ka apstiprināšanai domes sēdē virzīts lēmumprojekts, kas paredz iekļaut līgumā ar SIA "Selva būve" projektēšanas darbus un autoruzraudzību, nemainot kopējo līguma summu un pagarinot līguma izpildes termiņu. Pēc pozitīvas būvprojekta ekonomiskās daļas ekspertīzes saņemšanas varētu apstiprināt gala būvniecības izmaksas.

Tāpat lēmumprojekts paredz, ka būvdarbu pabeigšanai finansējums būs jānodrošina Bauskas novada domes 2020.gada budžetā.

"Sarunās ar Finanšu ministriju tika skaidri norādīts, ka papildu aizdevumu nebūs iespējams saņemt, tāpēc visi papildu līdzekļi tiek plānoti no pašvaldības budžeta. Pašvaldība katru gadu budžetā ieplāno divus miljonus eiro līdzfinansējumu investīciju projektu realizācijai. Nākamajā gadā sporta halle būs prioritārais objekts, kuram tiks novirzīti visi līdzekļi," skaidroja Dulbe.

Savukārt Ruhocka stāstīja, ka deputātu domas par lēmumprojektu dalās. Ja tas tiks atbalstīts, pašvaldībai šogad būs pieejams vēl vairāk nekā viens miljons eiro no Valsts kases aizņēmuma, kas varētu arī netikt apgūti. Savukārt darbu pabeigšanai nepieciešamo summu prognozēt esot grūti. Tie varētu būt ap 800 000 eiro, kas būs jāparedz nākamā gada budžetā, pieļāva izpilddirektora vietniece.

Jau vēstīts, ka Bauskas novada deputāti jau vairākkārt nav spējuši vienoties par līguma grozījumiem Bauskas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas sporta halles būvniecības līgumā.

Sākotnēji lēmumprojekts paredzēja piešķirt papildfinansējumu 1 187 448 eiro apmērā un pagarināt būvdarbu izpildes termiņu līdz 148 nedēļām, taču sagatavotais lēmumprojekts netika pieņemts.

Vēlāk skatīts lēmumprojekts, kas paredzēja ar būvnieku noslēgt papildvienošanos, kurā tiek palielināts būvniekam veicamo darbu apjoms, papildinot līdzšinējos pienākumus ar būvprojektēšanas un autoruzraudzības darbiem. Domē aģentūra LETA noskaidroja, ka tika plānots palielināt līguma summu par 211 750 eiro, kas ietver būvprojektēšanas izmaksas 173 998 eiro apmērā un autoruzraudzības darbus 37 752 eiro apmērā. Deputātus neapmierināja arī šāds lēmumprojekta saturs, un nolemts to neatbalstīt, atkal atkārtoti skatot visās komiteju sēdēs jūlijā.

Sēdē pagāja asos toņos, un pārmetumi izskanēja gan pret deputātiem un administrāciju, gan pret būvniekiem. Deputāti arī izteica bažas, ka pēc projekta precizēšanas summa, ko būvnieks pieprasīs, sasniegs iepriekš prasīto miljonu eiro, par kuras piešķiršanu domnieki nav spējuši vienoties.

Grozījumi līgumā ar būvnieku "Selva būve" nepieciešami, jo projektētājs - SIA "Projektēšanas birojs "Austrumi" - neesot veicis darbus, kas nolīgti projektēšanas un autoruzraudzības līgumā, tāpēc kavēts normāls būvdarbu process.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka 2017.gada pavasarī, lai izbūvētu sporta halli Bērnu un jaunatnes sporta skolai, Bauskas novada pašvaldība Valsts kasē aizņēmusies 4 102 470 eiro.

Sporta halle plānota Pilskalna ielā 26. Plānojumā paredzēts ne vien izbūvēt daudzstāvu ēku, bet arī sakārtot volejbola, tenisa un handbola laukumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)