Banner 980x90

Bauskas vecpilsēta aicina uz VI Pagalmu svētkiem un IV Putras godēšanu  

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Sestdien, 10.septembrī, Bauskā vecpilsētā norisināsies VI Pagalmu svētki un IV Putras godēšana, aicinot iepazīt vecpilsētas pagalmu burvību, piedalīties pagalmu aktivitātēs un izdarībās, kā arī nogaršot Elmāra Taņņa un "Īsto latvju saimnieču" gatavoto Rātes putru, pilsētas informācijas portālu Bauska24.lv informē Bauskas Kultūras centrs sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Bukšs.

Pagalmu svētki, kas Bauskas vecpilsētā notiek jau sesto gadu, šogad sāksies no plkst.9.00 Bauskas slimnīcas pagalmā ar speciālistu padomiem par nūjošanu, kā parūpēties par savu veselību pašam, un rīta vingrošanu diplomēta fizioterapeita vadībā. Būs iespēja ziedot asinis, jo viesosies Valsts asinsdonoru centra autobuss. Dienas gaitā vecpilsētas pagalmos būs skatāmi amatnieku prasmju paraugdemonstrējumi, trušu pilsētiņa, zirgi un kazas, spēkavīru izklaides, īpašas aktivitātes bērniem un pieaugušajiem, skolēnu mācību uzņēmumu un mājražotāju tirdziņi, "Bauskai un mūzikai" muzikāli radošās meistarklases, putras sastāvdaļu izzināšana dažādās augšanas stadijās, Imanta Lancmaņa videolekcija, zāļu sievas Zeltītes Kavieres stāsti par ārstniecības augiem un garšaugiem u.c. aktivitātes.

Tāpat viesus gaidīs Bauskas Rātsnams, kas šogad svin 400 gadu jubileju, un dienas laikā piedāvās interjera ekspozīcijas bezmaksas apskati. 

Savukārt no plkst.13.00 Rātslaukumā pulcēsies putras vārītāji – pavārs Elmārs Tannis un "Īstās latvju saimnieces", lai, svētku viesiem klātesot, gatavotu īsto Bauskas Rātes putru, ko plkst.14.00 svinīgajā Putras godēšanā ikviens varēs nogaršot un arī novērtēt. 
Apmeklējot vecpilsētas pagalmus un piedaloties aktivitātēs, ikviens baušķenieks un viesis varēs krāt spiedogus un pēcāk piedalīties svētku loterijā, kurā būs iespēja iegūt vērtīgas balvas. Loterijas sākums plkst.15.05 un tajā piedalīsies visi svētku viesi, kas apmeklējuši un iesaistījušies vismaz 9 pagalmu aktivitātēs.

Pagalmu svētkus un Putras godēšanu organizē biedrība "Bauskas vecpilsēta" sadarbībā ar Bauskas Kultūras centru, pasākumu finansiāli atbalsta Bauskas novada dome. Svētku programma apskatāma bauskasvecpilseta.lv 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)