Banner 980x90

Būvnieka maksātnespējas dēļ šogad nepabeigs autoceļa būvdarbus Lietuvas pierobežā pie Bauskas

Rīga, 5.sept., LETA. Šogad netiks pabeigti būvdarbi Lietuvas pierobežā uz autoceļa Bauska-Bērzi-Lietuvas robeža (V1028), jo darbu veicējam SIA "Union Asphalttechnik" pasludināta maksātnespēja, aģentūru LETA informēja AS "Latvijas valsts ceļi" Komunikācijas daļā.

Pērn maijā Lietuvas pierobežā uz autoceļa Bauska-Bērzi-Lietuvas robeža posmā no Bērziem līdz Lietuvas robežai tika sākti atjaunošanas darbi, kas turpinājās šogad, taču iepirkuma rezultātā tiesības veikt būvdarbus ieguvusī "Union Asphalttechnik" 26.jūlijā ir pasludinājusi maksātnespēju un būvdarbus nepabeigs, skaidroja kompānijā.

Pēc "Latvijas valsts ceļu" vēstītā, līdz maksātnespējas pasludināšanai būvnieks paveicis lielāko daļu darbu, taču nav izdarīti vēl apmēram 17% no plānoto darbu apmēra. Tostarp nav veikta virsmas apstrāde, nomaļu uzpildīšana, dilumkārtas uzklāšana nobrauktuvēs, drošības barjeru uzstādīšana un ceļa horizontālie apzīmējumu, ceļa aprīkojuma uzstādīšana. Šā gada 10.jūnijā "Union Asphalttechnik" apturēja visus darbus un pameta būvlaukumu.

Patlaban būvuzraugs un "Latvijas valsts ceļi" speciālisti veic objektā pabeigto darbu uzskaiti, lai noslēgtu protokolu par būvdarbu pabeigšanu nepilnā apmērā. Lai atsāktu un paveiktu atlikušos būvdarbus, tiks sludināts jauns iepirkums. Plānots, ka projekts tiks pabeigts nākamā gada būvniecības sezonā.

Autoceļa Bauska-Bērzi-Lietuvas robeža posma atjaunošanas darbu laikā ir izbūvēta ceļa pamata nesošā kārta un asfalta apakškārta, noņemts apaugums, sakārtoti grāvji un caurtekas, nogāzes un sabiedriskā transporta pieturas. Atbilstoši projektam, lai nodrošinātu ilgāku ceļa seguma kalpošanas laiku, posmā bija paredzēts veikt virsmas apstrādi un citus darbus, kas nav paveikti. Kopējās projekta izmaksas ir 1,52 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa, no tiem 85% ir "Interreg" līdzfinansējums.

Autoceļa Bauska-Bērzi-Lietuvas robeža posma no Bērziem līdz Lietuvas robežai atjaunošana notiek Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020.gadam projekta "Easycrossing" jeb "Vieglā šķērsošana" ietvaros.

Projekta mērķis ir veicināt mobilitāti un teritoriālo integritāti pierobežas reģionos ar atbilstošas transporta infrastruktūras nodrošināšanu darbaspēka, pakalpojumu un preču kustībai. Projekts tiek īstenots sadarbībā ar Lietuvas ceļu administrāciju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)