Banner 980x90

Izturīga, daudzpusīga un novatoriska: Uponor PEX caurulei jau 50 gadi!

1972. gadā Uponor, saražojot pirmās PEX caurules, radīja revolūciju visā nozarē. Pagājuši jau 50 gadu, un tās joprojām plaši izmanto kā uzticamu ūdensapgādes standartu. Pateicoties to izturīgumam un daudzpusīgajam lietojumam, tās joprojām plaši izmanto kā uzticamu ūdensapgādes standartu arī šodien, pēc 50 gadiem.

  • Uponor PEX: šķērssaistītu polietilēna cauruļu tehnoloģija
  • Uponor PEX: izturīgas, uzticamas, viegli uzstādāmas un apstrādājamas caurules
  • 2022. gadā Uponor laida klajā pirmās bioloģiski ražotās PEX caurules: Uponor PEX Pipes Blue


1972. gada septembrī Uponor (iepriekš Wirsbo) bija pirmais ražotājs pasaulē, kas laida tirgū šķērssaistītas polietilēna caurules jeb īsumā PEX – tam laikam revolucionāru produktu nozarē. Pēdējo 50 gadu laikā izturīgais un nerūsējošais materiāls ir apliecinājis savas daudzpusīgās spējas: izturēt temperatūru līdz +95 °C, kā arī plašo lietojumu. Sākotnēji izmantotas zemgrīdas apkurē, šobrīd PEX caurules galvenokārt izmanto apkures un dzesēšanas sistēmās, kā arī ūdensapgādes (krāna ūdens) un radiatoru apkures pieslēgumos.

Daudzpusīgs un viegli uzstādāms nozares standarts

Materiāla elastība padara cauruļu uzstādīšanu īpaši vienkāršu: caurules tiek piegādātas lielos ruļļos vai kastēs, tās var sagriezt uz vietas atbilstoši individuālajām vajadzībām. Papildus izcilajām ķīmiskajām un higiēniskajām īpašībām PEX piemīt arī termiskā atmiņa. Proti, tām raksturīgs tā sauktais "atmiņas efekts" – pēc paplašināšanas caurule automātiski saraujas, ieņemot sākotnējo formu ap veidgabaliem. Tieši tādēļ šīs caurules var ātri un droši savienot, izmantojot īpašos Uponor Q&E veidgabalus, kas parādījās Uponor produktu klāstā 1994. gadā.

"Mūsu PEX caurules bija novatoriskas 1970. gados, un kopš tā laika tās ir kļuvušas par patiesu veiksmes stāstu," saka Luka Skjavio (Uponor produktu mārketinga vecākais direktors). "Šīs caurules noteica jaunu nozares standartu un spējušas to uzturēt gadu desmitu garumā. Mēs faktiski esam uzstādījuši joprojām nepārspētu rekordu, saražojot vairāk nekā sešus miljardus metru PEX cauruļu un nodrošinot cilvēkus visā pasaulē ar dzeramo ūdeni un apkuri."

Nepārtraukta inovācija: PEX Pipes Blue


Pat 50 gadus pēc veiksmīgās Uponor PEX laišanas tirgū Uponor turpina izstrādāt un ieviest ilgtspējīgus jauninājumus. Šī gada sākumā Uponor laida klajā PEX Pipe Blue. Tā ir pasaulē pirmā bioloģiski ražotā PEX caurule ar ISCC sertifikāciju. Šīs inovācijas pamatā – masas bilances pieeja. Šāda veida caurules līdz pat 90% samazina CO2 emisijas, salīdzinot ar fosilajām PEX caurulēm, vienlaikus saglabājot tādu pašu veiktspēju, funkcijas un kvalitāti. Tagad, pateicoties Uponor PEX Pipe Blue cauruļu samazinātajam CO2 pēdas nospiedumam, būvniecības projekti kļūs arvien ilgtspējīgāki.

 

Uponor

Uponor ir viens no pasaules vadošajiem ūdensapgādes un apkures cauruļvadu sistēmu, to produktu un risinājumu izstrādātājiem privātmājām, daudzdzīvokļu ēkām, birojiem un industriālām ēkām, kā arī dažādiem infrastruktūras projektiem. Uponor nodarbina aptuveni 3800 profesionāļu 26 valstīs Eiropā un Ziemeļamerikā. 2021. gadā Uponor neto apgrozījums sasniedza aptuveni 1,3 miljardus eiro. Uponor Corporation atrodas Somijā un ir kotēts Nasdaq Helsinki fondu biržā.


Kontaktinformācija:

Uponor Latvia
Ganību dambis 7a, Rīga
www.uponor.com
www.facebook.com/uponorlatvia

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)