Banner 980x90

Lielu izmaksu dēļ mākslīgā ledus slidotavu Bauskā šogad neierīkos

Jelgava, 19.janv., LETA. Mākslīgā ledus slidotava, kas Bauskā darbojās pagājušajā ziemā, šogad pilsētā lielu izmaksu dēļ netiks ierīkota, aģentūru LETA informēja Bauskas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Gorškova.

Pašlaik pilsētā ir ierīkota dabīgā slidotava Salātu, Dārza un Vītolu ielas daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku iekšpagalmā. Gorškova skaidroja, ka tās izveidei lieli līdzekļi nav tērēti, jo laukuma bortus sagādāja sporta centrs "Mēmele", savukārt ledu uzlēja Bauskas novada pašvaldības kapitālsabiedrība "Vides serviss".

Savukārt mākslīgā ledus slidotava darbu neturpinās. Pērn pašvaldība no uzņēmuma SIA "Sinleko BA" iepirka pakalpojumu par slidotavas darbības nodrošināšanu līdz 2017.gada pavasarim, nevis pašu slidotavu, atgādināja pašvaldības pārstāve.

Tagad pašvaldībā atzīst, ka slidotavas pakalpojums izmaksāja dārgi. Turklāt pēc slidotavas darbības beigām uzņēmējs norādīja, ka intensīvs slidotavas apmeklējums bija apmēram mēnesi, pēcāk iedzīvotāji zaudēja interesi un apmeklējums kritās.

"Ņemot vērā šos secinājumus, finanšu līdzekļus jaunajā budžetā šim mērķim neatvēlēs," informēja Gorškova.

Pašvaldībā pieļāva, ka gadījumā, ja kāds uzņēmējs būtu vērsies ar iniciatīvu mākslīgā ledus slidotavu izveidot, iespējams, ideja gūtu atbalstu. Gorškova atzina, ka pagājušajā gadā ar iniciatīvu izveidot mākslīgā ledus slidotavu pašvaldībā vērsās pats uzņēmējs - SIA "Sinleko BA".

Jau vēstīts, ka pagājušajā ziemā mākslīgā ledus slidotavu Bauskas rātslaukumā par 43 076 eiro ierīkoja vien rudenī dibinātā SIA "Sinleko BA". Trīs dienas pirms iepirkuma izsludināšanas dibinātais uzņēmums bija vienīgais pretendents.

Savukārt SIA "S.I. Baltic" līdzīpašnieks Lauris Ermanis aģentūrai LETA atzina, ka šādas slidotavas izbūvē būtu jāiegulda apmēram 100 000 eiro, līdz ar to veikt darbu pie pašvaldības nosacījumiem nebija iespējams.

"Konkurss bija nereāls. Nav nekādas jēgas ieguldīt milzīgus līdzekļus slidotavā, kas darbosies četrus mēnešus, ja vien nav zināms, ka darbs tiks nodrošināts piecus gadus," pauda Ermanis. Viņš skaidroja, ka atbilstoši pašvaldības prasībām izbūvētās slidotavas izmaksas varētu būt apmēram 100 000 eiro, jo jānodrošina arī elektrība, nojume, slidu noma.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)