Banner 980x90

Mežotnes pilskalna svētkus ieskandinās folkloras kopu dalībnieki

Jelgava, 15.maijs, LETA. Rundāles novadā 19.maijā norisināsies XII Mežotnes pilskalna svētki, kurus ar saules dziesmām un uguns iekuršanu senajā zemgaļu svētvietā Vīnakalnā ieskandinās folkloras kopu dalībnieki, aģentūru LETA informēja Zemgaļu kultūras biedrības "Upmale" projektu vadītāja Elīna Kūla-Braže.

Senpilsētas apmetnē paredzētas seno amatu meistarklases - senā apģērba darināšana, alvas un bronzas liešana. Koncertā "Pār deviņi novadiņi" skanēs dziesmas no dažādiem Latvijas novadiem, savukārt ar tautasdziesmu programmām viesosies folkloras kopas "Saule" no Suntažiem, "Medainis" no Saldus un "Laukam pāri" no Ceraukstes. Koncerta izskaņā folkloras kopa "Svitene" no Rundāles novada ciemiņus aicinās iesaistīties priecīgās Zemgales rotaļās.

Pasākuma laikā Lielupes līcī pie kuģa piestātnes kuģinieki stāstīs par kuģošanu Latvijas upēs viduslaikos. Labvēlīgu laika apstākļu gadījumā apmeklētājiem būs iespēja nokļūt otrā Lielupes krastā, par atsevišķu samaksu izmantojot vikingu kuģa "Üxküll" pakalpojumus.

Pilskalna virsotnē norisināsies ieroču spēles un viduslaiku kaujas mākslā balstītas aktivitātes dažāda vecuma apmeklētājiem. Mazākie apmeklētāji varēs iesaistīties meistarklasē "Viduslaiku cīņas skola bērniem". Šogad apmeklētāji, kuri vēlas apliecināt savu spēku un veiklību, aicināti piedalīties atraktīvās daudzcīņas sacensībās, pielietojot dažādus viduslaiku kaujas ieročus un atribūtus, baltu kaujas mākslas meistarklasē un lokšaušanā. Norises kaujas laukumā noslēgsies ar spraigām viduslaiku cīņām, kuru laikā bruņinieki cīnīsies par spēcīgākā cīnītāja titulu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)