Banner 980x90

Nākamnedēļ Bauskas pilī ansamblis "Mediatore" izpildīs 14.gadsimta itāļu komponistu skaņdarbus

Rīga, 1.aug., LETA. 10.augustā plkst.17 Bauskas pils Ceremoniju zālē tiks atskaņota koncertprogramma ar 14.gadsimta itāļu komponistu skaņdarbiem viduslaiku mūzikas ansambļa "Mediatore" izpildījumā, aģentūru LETA informēja pils muzeja pārstāve Elīna Jegorova.

Ansambļa sastāvā ir trīs latviešu mūziķes - soprāns Aija Veismane-Garkeviča, dažādos muzikālos sastāvos dziedošā Dārta Treija, kā arī Beļģijā un Nīderlandē koncertējošā vijolniece un fideles spēlētāja Anita Romanova.

Ansamblis "Mediatore" ir sagatavojis Latvijā vēl nedzirdētu programmu ar skaņdarbiem no Londonas manuskripta, kas ir 14.gadsimta itāļu komponistu darbu krājums. Mūsdienās to iesaukuši par Londonas manuskriptu tādēļ, ka kopš 1876.gada tas atradies Lielbritānijas muzejā un šobrīd manuskripts ir Lielbritānijas bibliotēkā, Londonā. Tā izcelsme gan visdrīzāk saistāma ar Toskānu vai Umbriju. Savulaik manuskripts piederējis slavenajai Mediči dzimtai.

Manuskriptā ietilpst vairākas unikālas kompozīcijas, to skaitā 15 vienbalsīgas instrumentālas dejas, kas ir viens no pirmajiem pierakstītajiem instrumentālas mūzikas paraugiem viduslaikos. Šajā koncerta programmā skanēs tikai laicīga mūzika.

Koncerta apmeklējums ir bezmaksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)