Banner 980x90

Olimpisko spēļu noskaņās atklās rekonstruēto gājēju un veloceliņu Bauska-Rītausmas

Foto: bauska.lv
Foto: bauska.lv
Otrdien, 30.augustā, plkst.19.00 olimpisko spēļu noskaņās notiks gājēju un velosipēdistu celiņa Bauska-Rītausmas atvēršanas svētki, aģentūra LETA iepriekš uzzināja Bauskas novada pašvaldībā.

Sanākušos uzrunās domes vadība, tiks sumināti būvuzņēmēji un iesaistītās personas. Kopā ar perkusatīvo grupu "Samba de Riga" pasākuma dalībnieki varēs izjust Brazīlijas ritmus, bet iejusties olimpiešu ādā palīdzēs amatierteātris "Dadži". "Pa ceļam un noslēgumā pie Īslīces kultūras nama paredzēti priekšnesumi, kāds gardums un citi pārsteigumi," informēja Bauskas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Gorškova.

Sportisko garu sevī varēs atklāt ikviens, kurš būs gatavs jauno celiņu izmēģināt pastaigā vai braucienā ar velosipēdiem, skrituļslidām, skrejriteņiem, bērnu ratiņiem un citādi. Bauskas novada pašvaldība pasākuma dalībniekus aicina savus braucamrīkus svinīgi noformēt.

Pulcēšanās notiks laukumā pie pieturas "Bauskas piens".

Jau ziņots, ka būvprojekta mērķis ir rekonstruēt ietvi posmā no rotācijas apļa Mūsas kreisajā krastā līdz vietai, kur atradies bijušais "Bauskas piena" kombināts, un izveidot jaunu gājēju celiņu gar Īslīces ielu un valsts vietējās nozīmes ceļiem līdz Lauku ielai, kā arī posmā no pagrieziena uz Rītausmas ciemu līdz Liepu ielai.

Plānotais trases garums ir 2851 metrs. Gājēji un velobraucēji varēs pārvietoties pa 2,25-2,50 metrus platu celiņu. Sašaurinātais veloceliņa platums - 2,25 metri - paredzēts vietās starp žogiem, gaisvadu balstiem un brauktuvi. Tas ir posms gar kooperatīvās sabiedrības "Latraps" teritoriju.

Ietves segums būs karstais asfalts, bet paplašinātajās zonās starp brauktuvi, veloceliņu un autobusa platformu tiks izbūvēts laukakmens bruģis.

Darbi sākti pērn septembrī. Līgums par būvdarbu veikšanu noslēgts ar SIA "Ceļu būvniecības sabiedrību "Igate", autoruzraudzību nodrošina SIA "BM-projekts", savukārt būvuzraudzību - SIA "BaltLine Globe".

Kopējās būvniecības izmaksas ir 601 930 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)