Banner 980x90

Pabeigti būvdarbi uz autoceļiem Ķekava-Skaistkalne un Ventspils (Leči)-Grobiņa

Rīga, 16.sept., LETA. Pabeigti būvdarbi uz autoceļiem Ķekava-Skaistkalne un Ventspils (Leči)-Grobiņa, aģentūru LETA informēja AS "Latvijas valsts ceļi" Komunikācijas daļā.

Tostarp kompānijā minēja, ka pabeigti seguma atjaunošanas būvdarbi autoceļa Ķekava-Skaistkalne (P89) posmā no Bauskas šosejas līdz krustojumam ar autoceļu Rīgas HES-Pulkarne.

Vienlaikus arī pēc būvdarbiem šajā autoceļa posmā saglabāsies ātruma ierobežojums 70 kilometri stundā, jo pēc jaunas asfalta kārtas uzklāšanas saķeres rādītāji vēl neatbilst normatīviem. Pēc seguma virskārtas izbūves ceļu klājošā bitumena saistviela veido neredzamu plēvīti, kas var būt slidena. Ir nepieciešams laiks, lai ar automašīnu riepām šo plēvīti nodeldētu. Ātruma ierobežojums tiks noņemts tad, kad saķeres mērījums šajā posmā atbildīs normai. 

Attiecīgajā autoceļa posmā nofrēzēta vecā asfalta kārta un ieklātas izlīdzinošā asfalta kārta un virskārta. Būvdarbus veica SIA "Via" par līgumcenu 583 000 eiro ar pievienotās vērtības nodokli (PVN), ko sedza valsts budžets.

Tāpat būvdarbi pabeigti uz autoceļa Ventspils (Leči)-Grobiņa (P111) posmā no Labraga līdz Mežainei. Tur no pirmdienas vairs nav nekādu satiksmes ierobežojumu.

Šajā ceļa posmā ir veikta segas pārbūve, sākot no pamatiem un beidzot ar divām asfalta kārtām, ūdens novades sistēmas sakārtošana un autobusu pieturvietu atjaunošana. Atjaunoti arī tilti pār Saku un Karpu, tiem ieklāta jaunu hidroizolācija un brauktuves segums.

Šos būvdarbus veica SIA "Binders", un to līgumcena ir 10,6 miljoni eiro ar PVN ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)