Banner 980x90

Plāno nojaukt Dzimtmisas pamatskolas pirmsskolas izglītības ēku Iecavas novadā

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Iecavas novada pašvaldība plāno nojaukt Dzimtmisas pamatskolas ēku, kurā izglītību iegūst pirmsskolas vecuma bērni, savukārt otru skolas ēku paredzēts rekonstruēt, aģentūru LETA informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Lelde Podniece-Jostmane.

Ēkai, kurā tiek īstenota pirmsskolas izglītības programma, pēc domes pasūtījuma veikta tehniskā apsekošana, lai noteiktu tās tehnisko stāvokli un turpmākās ekspluatācijas iespējamību. To veica sertificēta būvinženiere Daina Teiviša.

Pēc būves vispārīgas vizuālas apskates, ņemot vērā tās nolietojumu, konstatēts, ka vissvarīgākās konstrukcijas - pamati, nesošās sienas - ir sliktā tehniskā stāvoklī. Ēkas tehniskais nolietojums ir 65%. "Atzinumā, ņemot vērā ēkas apjomu, sabiedrisko un vēsturisko vērtību, ekonomisko faktoru, rekomendēts ēku nojaukt," informēja Podniece-Jostmane.

Savukārt otrai skolas ēkai, muižas kungu mājai, projektēšanas gaitā tiek veikta padziļināta konstrukciju apsekošana. Tas, cik liela apjoma darbi būs nepieciešami, lai sakārtotu skolas ēku, būs zināms pēc tam, kad būs noslēgušies projektēšanas darbi. Ēkā mācības apgūst 1.-9.klašu skolēni.

Pašvaldības pārstāve vēl nevarēja atbildēt, vai pēc muižas kungu mājas rekonstrukcijas pirmsskolas izglītība arī tiks nodrošināta rekonstruētajā ēkā.

Dzimtmisas pamatskolā 2016./2017.mācību gadā mācības sāka 121 izglītojamais: no 1. līdz 9.klasei mācās 109 skolēni, pirmskolas posmā - 12.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)