Banner 980x90

Restorāns tavā dārzā

Ikviens zina, ka ēdiens svaigā gaisā garšo daudz labāk. Vasaras laikā ikviens vēlas baudīt nesteidzīgas maltītes savā dārzā – visbiežāk pagatavojot tās grilējot.

Ikviens zina, ka ēdiens svaigā gaisā garšo daudz labāk. Vasaras laikā ikviens vēlas baudīt nesteidzīgas maltītes savā dārzā – visbiežāk pagatavojot tās grilējot. Lai vakariņas ģimenes lokā vai dārza svētki būtu izdevušies, nepieciešams izvēlēties kvalitatīvu grilu un grilēšanas piederumus, kas kalpos ne tikai šo, bet arī nākamās sezonas.

Ieteicamākā izvēle ir kokogļu grils. Izmantojot ogļu grilu, nebūs jāuztraucas par to, vai tuvumā ir elektriskā strāva. Turklāt kokogļu aromāts piedos īpašu niansi gatavotajam ēdienam. Izvēloties kokogļu grilu, nepieciešams pievērst uzmanību metāla biezumam. Jo biezāks metāls ir izmantots grila izgatavošanai, jo ilgāk tas kalpos.

Tradicionālākā izvēle ir taisnstūra grils jeb mangāls, kas ir īpaši populārs Austrumeiropā. Parocīgāka izvēle būs grils uz ritentiņiem, kas ļaus to viegli pārvietot, kur vien nepieciešams. Turklāt, tam ir divi koka plaukti, uz kuriem ērti nevietot grilēšanai nepieciešamos piederumus vai traukus.

Ja plānots regulāri rīkot dārza svētkus vai visu vasaru grilēt, labāk neskopoties un izvēlēties kvalitatīvu grilu ar biezām metāla sienām un vāku. Piemēram, uzticamā vācu ražotāja Landmann grils ir lieliska izvēle tiem, kam ir īpašas prasības pret kvalitāti un izturību. Savukārt lielāks grils ar kūpināšanas funkciju būs noderīgs tad, ja gaļa jāsacep lielākai kompānijai. Turklāt – šāda veida grili kļūst arvien populārāki, jo kūpināšana ēdienam piešķir fantastiku garšu. Pats grilēšanas process būs tīkamāks un ērtāks, ja talkā ņemsi grila piederumus, karstuma izturīgu cimdu un birstīti grila restu tīrīšanai.

Ko tad likt uz grila? Grilēšanai piemērots būs jebkurš gaļas veids, arī zivis, piemēram, lasis, bute, asaris, kā arī dažādi dārzeņi – kukurūzas vālītes, cukīni, paprika, baklažāni, sēnes, ziedkāposti.

Neaizmirsti – ja vēlies pagatavot patiesi gardu maltīti, ir svarīgi parūpēties arī par atbilstošu ogļu izvēli. Marienburg ogles, kas gatavotas no dabīgi žāvētas alkšņa malkas, ir restorānu klases produkts, kuru izmanto labākajos Francijas restorānos. Tām ir patīkams, dabīgs aromāts, turklāt to aizdedzināšanai nav nepieciešams lietot uzliesmojošus šķīdumus. Savukārt ogles no ozola malkas ir premium klases izvēle, ar kuru palīdzību arī tu vari kļūt par gourmet šefpavāru gan ikdienā, gan svētkos, radot restorāna kvalitātes maltītes savai ģimenei un draugiem.

Grilu būtu vēlams novietot blakus ēdamgaldam. Tas novērsīs jucekli un lieku laika tērēšanu. Mājinieki un viesi noteikti priecāsies par skaisti iekārtotu ēšanas un atpūtas zonu, tādēļ izvēlies galdu ar saulessargu un četriem krēsliem – pie šāda galda būs patīkami pakavēties, neuztraucoties par spilgtiem saules stariem.

Esi gatavs vasaras sezonai kopā ar shopo.lv!

Uzzini vairāk:
www.shopo.lv
+371 2330 7777
info@shopo.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)