Banner 980x90

Rundāles novada izglītības iestādēm sagādās sporta inventāru un aprīkojumu 6999 eiro vērtībā

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Līdz septembra beigām Rundāles novada izglītības iestādēm par 6999 eiro plānots iegādāties jaunu sporta inventāru un aprīkojumu, aģentūra LETA uzzināja novada domē.

No minētā finansējuma 3499 eiro piešķīrusi Izglītības un zinātnes ministrija, bet 3499 eiro ir Rundāles novada domes līdzfinansējums.

Lai atjaunotu pilnvērtīgu inventāru kompleksai kustību koordinācijas iemaņu veidošanai un attīstīšanai svaigā gaisā, par šo naudu speciālajai pirmsskolas izglītības iestādei "Saulespuķe" tiks iepirkta šķēršļu josla, kā arī dažāda veida bumbas nodarbībām.

Savukārt pirmsskolas izglītības iestādei "Mārpuķīte" plānots iegādāties āra sporta inventāru - līdzsvara celiņu, vertikālo spirāli kāpšanas aktivitātēm un vingrošanas kompleksu, kas nodrošina iespēju rāpties pa dažāda slīpuma, augstuma un faktūras virsmām. Plānots iegādāties arī 20 komplektus bērnu distanču slēpju, kā arī bumbas sporta nodarbībām.

Lai nodrošinātu projekta "Sporto visa klase" sekmīgu realizāciju, Pilsrundāles vidusskolā tiks papildināts pašreizējais inventārs, iegādājoties basketbola bumbas, florbola nūju komplektu, lecamauklas, vingrošanas nūjas, pildbumbas, vingrošanas apļus, lidojošos šķīvīšus, smilšu maisiņus, ķegļu komplektu un vingrošanas auklas. Tāpat tiks iegādāts badmintona komplekts un lielā tenisa raketes.

Pašvaldībā skaidro, ka šogad Pilsrundāles vidusskola tika apstiprināta dalībai projektā "Sporto visa klase". Šajā mācību gadā 32 trešās klases skolēniem būs iespēja nodarboties ar sportu piecas reizes nedēļā, papildinot iepriekš esošās divas mācību stundas ar nodarbībām svaigā gaisā, apgūstot futbola spēles iemaņas un uzlabojot un nostiprinot fizisko sagatavotību.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)