Banner 980x90

Ugunsgrēkā Bauskas novadā izglābtas četras kazas, 40 vistas un četri truši

Rīga, 12.marts, LETA. Šonakt ugunsgrēkā Bauskas novada Ceraukstes pagastā izglābtas četras kazas, 40 vistas un četri truši, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Gribuste.

Izsaukums uz ugunsgrēku Ceraukstē saņemts pirms plkst.2. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka divstāvu ķieģeļu saimniecības ēka deg ar atklātu liesmu. Ēkas pirmajā stāvā izvietota kūts, bet otrajā stāvā glabājās salmi un siens.

Ēkas galā esošajā piebūvē ugunsdzēsēji atrada aizmigušu vīrieti, kuru pamodināja un izveda ārā. Tā kā piebūvē vēl nebija nokļuvuši dūmi, viņš ugunsgrēkā necieta. Savukārt no kūts daļas ugunsdzēsēji izglāba četras kazas, 40 vistas un četrus trušus.

Ugunsgrēkā 40 kvadrātmetru platībā dega otrajā stāvā esošais siens un jumts. Šorīt īsi pirms plkst.7 ugunsgrēks nodzēsts. Tā dzēšanas darbos piedalījās astoņi ugunsdzēsēji glābēji no Bauskas un Iecavas ar trīs autocisternām.

Jau vēstīts, ka pagājušajā diennaktī Latvijā dzēsti 17 ugunsgrēki un kādā no ugunsnelaimēm cietuši deviņi cilvēki, liecina VUGD operatīvā informācija.

VUGD veicis arī 37 glābšanas darbu un saņēmis astoņus maldinošus izsaukumus.

Kopš gada sākuma Latvijā reģistrēti 930 ugunsgrēki, no tiem 50 bija kūlas dzēšanas darbi. Ugunsnelaimēs cietuši 87, izglābti 173, bet gājuši bojā 29 cilvēki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)