Banner 980x90

Vēlme pēc jaunas matu krāsas: kā nekļūdīties matu krāsu izvēlē

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Matu krāsošana mājas apstākļos ir kļuvusi ārkārtīgi vienkārša, un ražotāji piedāvā arvien inovatīvākus krāsu sastāvus, kas sola perfektu matu toni un struktūras uzlabošanu. Tiesa kas tiesa – jauns matu tonis viegli var atrisināt tādas problēmas kā neapmierinātība ar savu izskatu, sirmuma parādīšanās vai vienkārši vēlme ieviest izmaiņas savā tēlā. Taču, pirms meties krāsu virpulī, ieklausies Drogas sagatavotajos ieteikumos matu krāsu izvēlē.

Katrā sezonā – cits matu tonis 
Tu noteikti esi pamanījusi, ka Tavu matu izskats vasarā un ziemā atšķiras. Tas tāpēc, ka šajās sezonās mainās ādas tonis – vasarā tā kļūst tumšāka, savukārt ziemā – bālāka, līdz ar to ziemā matu krāsa vairāk kontrastē ar seju. Tāpēc stilisti iesaka ziemā matus krāsot par pāris toņiem gaišākus, lai seja izskatītos maigāk, savukārt vasarā – par dažiem toņiem tumšākus, lai saule varētu veidot tajos dabīgu gaišo šķipsnu efektu.

Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com


Spogulīt, spogulīt  vai šī matu krāsa man piestāv?
Galvenie kritēriji matu krāsu izvēlē, pēc kuriem parasti vadās profesionāli frizieri-koloristi, ir sejas forma, kā arī ādas un acu tonis. Šajā sakarā ir klasiski ieteikumi, kas palīdz izvairīties no nevēlamajiem pārsteigumiem.
Matu krāsai ir jāpapildina tēls. Ja Tev ir brūnas acis, tumša āda, un dabīga matu krāsa ir kastaņbrūna vai melna, tad, iegūstot sen kāroto blondo matu toni, tēla harmonija tiks izjaukta. Līdz ar to gaišas ādas īpašniecēm nevajadzētu aizrauties ar pārlieku tumšām krāsām un otrādi.
Tavu matu tips. Jāsaprot, ka bieziem matiem ir nepieciešama ilgāka krāsošana un lielāks krāsas daudzums; gludi mati ātri zaudē toņa spilgtumu; sprogainos un pārlieku porainos matos krāsa iekļūst dziļāk un tās pigmentus ir grūtāk dabūt ārā.
Dabiskums. Šodienas modes tendencēs nav ieteicams mainīt matu krāsu vairāk kā divus toņus no savas dabiskas matu krāsas. 
• Ņem vērā, ka dažādu ražotāju matu krāsas var nesaderēt savā starpā, tāpēc labāk regulāri lieto viena ražotāja un sērijas matu krāsu.
• Pievērs lielāku uzmanību nevis bildei uz pakas, bet gan krāsu tabulai, kas parasti ir ievietota iepakojuma aizmugurē. 

Atceries – jo viendabīgākā tonī ir Tavi mati, jo viendabīgāks būs krāsošanas rezultāts!

Ko darīt, ja gribas kardinālu toņa maiņu? 
Ja mati agrāk nebija krāsoti, tad pārkrāsot tos kardināli pretējā tonī ar pirmo reizi nesanāks, ja vien dabīgā matu krāsa nav tīri blonda. Tāpēc stilisti iesaka tikt pie vēlamā toņa vairākos krāsošanas etapos, kas var aizņemt ilgāku laiku – vispirms ir jāneitralizē dabīgais matu pigments, un tikai pēc tam var krāsot matus vēlamajā tonī. 

Šis princips darbojas arī tad, ja vēlies iegūt kontrastējošu toni iepriekš jau krāsotos matos. 

Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com
Neapjūc izvēles priekšā!
Veikalu tīkla Drogas eksperti ir apkopojuši pircēju visiecienītākās matu krāsas, kas kvalitātes, toņu atbilstības un cenas dēļ ir ieguvušas vislielāko pircēju vērtējumu. Tās ir permanentās un puspermanentās matu krāsas no Syoss, Palette, Estel, Rjabina, Londa Color, L’Oreal Preference, kā arī uz dabīgiem komponentiem balstītas Garnier Color Naturals, L’Oreal Casting, Garnier Color Sensation un Schwartzkopf Pure Color.

Šīs un daudzas citas matu krāsas vari nesteidzīgi apskatīt arī Drogas internetveikalā www.drogas.lv, kur varēsi atrast detalizētus un precīzus krāsu aprakstus, kā arī virtuāli izpētīt iepakojumu. Atceries, ka matu krāsošana – tas ir veids kā mainīt ne tikai savu tēlu, bet arī sevi pašu! 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)