Banner 980x90

Vismaz līdz oktobrim ievilksies lietas izskatīšana pret policistu par piepelnīšanos ar šoferu kukuļiem

Rīga,19.marts, LETA. Zemgales rajona tiesa Bauskā šodien nevarēja skatīt krimināllietu pret policistu par piepelnīšanos ar šoferu dotajiem kukuļiem ārpus dienesta laika, un lieta skatīšanai nozīmēta uz oktobri, aģentūru LETA informēja tiesas priekšsēdētājas palīdze Sanita Grinšpone.

Tiesā bija plānota liecinieku pratināšana, taču uz tiesas sēdi šodien nebija ieradusies apsūdzētā. Krimināllietas izskatīšana atlikta uz 14.oktobra plkst.10.

Informācija tiesu kalendārā liecina, ka apsūdzētie lietā ir Rolands Jaunzems un Linda Hamara. Lietu iztiesā tiesnese Marina Ribina.

Kā ziņots, prokuratūra nodevusi Bauskas rajona tiesai (tagad Zemgales rajona tiesa Bauskā) krimināllietu, kurā bijusī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes amatpersona apsūdzēta par piepelnīšanos ar šoferu dotajiem kukuļiem ārpus dienesta laika.

Lietā apsūdzēta bijusī Zemgales reģiona pārvaldes amatpersona par kukuļņemšanu un stratēģiskas nozīmes preču aprites noteikumu pārkāpšanu, aģentūrai LETA teica Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina.

Šajā lietā apsūdzība arī uzrādīta civilpersonai.

Personām inkriminētas piecas kukuļņemšanas epizodes. Kopumā tiek inkriminēta 80 eiro pieņemšana.

Lietu pirms nodošanas prokuratūrā izmeklēja Iekšējās drošības birojs, kurš iepriekš ziņoja, ka 2014.gada augustā un septembrī policijas amatpersona ārpus dienesta pienākumu pildīšanas laika kopā ar civilpersonu veica kontroli ceļu satiksmes uzraudzībā un par administratīvā pārkāpuma protokola nenoformēšanu no autovadītājiem vairākkārt pieprasīja un pieņēma kukuli.

Veicot minētās prettiesiskās darbības, amatpersona bija ģērbusies Valsts policijas formastērpā un izmantoja dienesta automašīnu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)