Banner 980x90

Zemgalē, no dzīvokļa, kurā sasalis pat ūdens krūzē, izglābj sirmgalvi

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv

Pagājušajā diennaktī neatliekamās palīdzības mediķi devušies 18 izsaukumos, kas saistīti ar bargā sala nodarītu kaitējumu veselībai un aukstam laikam raksturīgām traumām, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Jo ilgāk turpinās stiprais aukstums, jo vairāk mediķiem darba saistībā ar sala nodarīto kaitējumu iedzīvotāju veselībai, atzina NMPD pārstāve.

Zemgalē slimnīcā nogādāts 79 gadus vīrietis, kurš dzīvojis viens pats un nav spējis apkurināt māju, centies sildīties zem segām, taču gaisa temperatūra telpās jau pazeminājusies tik zemu, ka sasalis ūdens krūzē. Vīrietim konstatēta ķermeņa atdzišana.

Bukša atzina, ka pagājušajā diennaktī bijuši vairāki šādi gadījumi, kad sirmgalvji paši nespēj parūpēties par siltumu telpās, tāpēc guvuši ķermeņa atdzišanu un nogādāti ārstu rokās.

Barga sala apstākļos tuviniekiem biežāk jāapciemo vientuļie gados vecie ļaudis, arī kaimiņi aicināti apciemot vecos cilvēkus un nepieciešamības gadījumā ziņot sociālajiem dienestiem, ja kāds nespēj par sevi parūpēties, mudināja NMPD pārstāve.

Otra riska grupa ir jaunāki cilvēki, kuri bargajā salā strādā nepiemērotā apģērbā vai arī alkohola reibumā uzturas ārā un apsaldējas.

 

Kopumā NMPD pagājušajā diennaktī devies 1179 izsaukumos, no tiem 198 saistīti ar traumām un negadījumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)