Banner 980x90

Aprīļa sākumā Zemgales pašvaldības vadītāji dosies uz Kutaisi Gruzijā

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
No 6. līdz 10.aprīlim Zemgales Plānošanas reģiona (ZPR) pašvaldību vadītāji dosies vizītē uz Gruziju, aģentūru LETA informēja ZPR sabiedrisko attiecību speciālists Aigars Ieviņš. Pilsētu un novadu vadītāji Kutaisi plāno piesaistīt jaunus partnerus uzņēmējdarbības un tūrisma attīstībai.

"Galvenie vizītes mērķi ir dalīšanās pieredzē, jaunu partneru piesaistīšana uzņēmējdarbības, tūrisma attīstības un citās saistītajās nozarēs. Iniciatīva braucienam nāk no Gruzijas vēstniecības Latvijā, kas pēdējo mēnešu laikā divas reizes ir tikusies ar ZPR un reģiona pašvaldībām, un jau tad no vēstnieka puses tika izrādīta interese par sadarbību, piemēram, ar "Latvijas pienu" un "LatRaps"," skaidro Ieviņš.

Brauciena galvenais pieturas punkts būs 7.aprīlī rīkotais Gruzijas-Latvijas ekonomiskais forums, kurā piedalīsies arī vietējie Gruzijas uzņēmēji un institūciju pārstāvji.

No ZPR pašvaldībām nebrauc vienīgi Bauskas un Salas novadu pārstāvji, taču uz Gruziju dosies arī Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra, AS "Ferrus", SIA "Latvijas piens", SIA "Drive Eco" pārstāvji, arī vairāki ZPR administrācijas darbinieki.

"Jelgava konsekventi turpina iepriekšējos gados iezīmēto ekonomiskās attīstības ceļu, un katrai pašvaldībai pašai ir jāuzņemas iniciatīva un atbildība par to. Pilsētas attīstība nevar notikt pilnvērtīgi bez ārējo kontaktu dibināšanas un pieredzes apmaiņas. Atgriezeniskās saites veidošana ar sadarbības partneriem ir ilglaicīgs process," pašvaldības viedokli par domes priekšsēdētāja un ZPR Attīstības padomes priekšsēdētāja Andra Rāviņa (ZZS) un domes ārējo sakaru un starptautisko attiecību galvenās speciālistes Annas Zeņinas mērķiem vizītē pauž Jelgavas domes komunikācijas un mediju attiecību galvenā speciāliste Līga Klismeta.

Pilsētas delegācijas plānotie komandējuma izdevumi, kas tiek segti no pašvaldības budžeta, ir nepilni 700 eiro. Lielāko izdevumu daļu sedz uzņemošā puse un ZPR.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)