Banner 980x90

Bauskā sākta brauktuves seguma virskārtas ieklāšana Kalna ielā un Zaļajā ielā

Vakar Bauskā tika sākta asfaltbetona seguma virskārtas ieklāšana Kalna ielā, kam sekos virskārtas ieklāšana Zaļajā ielā, kā dēļ pilsētā iespējami satiksmes ierobežojumi, aģentūra LETA uzzināja Bauskas novada pašvaldībā.

Kalna ielā vispirms asfalts tiks klāts ielas labajai pusei virzienā no tilta. Satiksmes regulācijā paredzēts, ka asfaltēšanas gaitā no plkst.8 līdz plkst.21 luksoforos Kalna ielas un Plūdoņa ielas krustojumā, kā arī Zaļās ielas un Slimnīcas ielas krustojumā darbosies mirgojošs dzeltenais signāls un kustību regulēs satiksmes regulētāji.

Laikā no 1.jūnija tiks uzsākta asfaltbetona seguma virskārtas ieklāšana Zaļajā ielā posmā no Dārza ielas līdz Slimnīcas ielai. Šajā laikā braucējiem būs jāizmanto apvedceļš.

Pašvaldība savos paziņojumos aicina iedzīvotājus būt īpaši iecietīgiem piektdien, 29.maijā, kad uz vietējiem novada skolēnu dziesmu un deju svētkiem pilsētā ieradīsies 1600 skolēni no visa novada teritorijas.

Saistībā ar Bauskas novada skolēnu dziesmu svētkiem un ar tiem saistīto transporta kustību un svētku gājienu plkst.17.30 no novada domes ēkas, satiksmes sastrēgumi, iespējams, var būt īpaši izteikti un apgrūtinoši.

Pēc pašvaldības informācijas, pērn sāktais projekts "Kalna ielas un Zaļās ielas seguma periodiskā uzturēšana" paredz sakārtot tranzīta ielas segumu vairāk nekā trīs kilometru garā posmā.

Bauskas novada pašvaldības tranzīta ielas - Kalna iela un Zaļā iela - ir valsts galvenā autoceļa A7 Rīga-Bauska-Grenctāle (Lietuvas robeža) 3,105 kilometrus garš posms, kurš bija sliktā stāvoklī un radīja draudus satiksmei.

Projekta gaitā tiek īstenota asfalta seguma rekonstrukcija 29 721 kvadrātmetra platībā, lietus ūdens kanalizācijas pievada izbūve 60 metru garumā, kanalizācijas kolektora izbūve 45 metru garumā, gājēju pārejas apgaismojuma ierīkošana, astoņu luksoforu uzstādīšana, gājēju drošības barjeru uzstādīšana 780 metru garumā un 2000 kvadrātmetru teritorijas apzaļumošana.

Projekta kopējās izmaksas ir 1 020 243 eiro, no tām - Satiksmes ministrijas finansējums 498 000 eiro apmērā. Tāpat šim projektam tika ņemts aizņēmums Valsts kasē 417 794 eiro apmērā.

Kā ziņots, lielākie 2014.gadā sāktie projekti bija "Tranzīta ielu sakārtošana Bauskā" (Mūsas tilta rekonstrukcija), "Zaļās ielas un Kalna ielas seguma periodiska uzturēšana" un "Rīgas ielas posma rekonstrukcija uzņēmējdarbības attīstībai", taču šie nebūt neesot vienīgie veiktie darbi, iepriekš skaidroja Bauskas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Šomina.

2014.gada martā Bauskas novada dome šim projektam izveidoja īpašu iepirkuma komisiju, kurā piedalās arī VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) pārstāvis.

Autoceļa A7 Rīga-Bauska-Lietuvas robeža posma Bauskas pilsētā - Kalna ielas un Zaļās ielas posma - atjaunošanas darbu veikšanai pašvaldība noslēgusi trīspusēju līgumu ar LVC un Satiksmes ministriju un apņēmusies nodrošināt nepieciešamo līdzfinansējumu no pašvaldības budžeta līdzekļiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)