Banner 980x90

Bauskas muzejā būs skatāma mākslinieces Īras Rozentāles gleznu izstāde "Peonijas" 

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Kā pilsētas informācijas portālam Bauska24.lv pavēstīja Bauskas muzeja speciāliste Ilga Balode, izstādes atklāšana paredzēta ceturtdien, 14.janvārī, plkst.16.00 Bauskas muzejā. Tā būs aplūkojama līdz 24.februārim. 

Pirmo peoniju Īra Rozentāle uzgleznoja 2007.gada Jāņu dienas rītā. Tā gulēja uz asfalta un likās tik trausla, tik skaista, tik neaizsargāta.

"Peonijas ir mani mīļākie ziedi," atzīst māksliniece. Un nu jau tā ir tradīcija – gleznot Jāņu dienas peonijas. Taču ne vienmēr ir laiks un iespēja, un tāpēc peonijas tiek gleznotas arī ziemā. Tas ir laiks, kad reālās peonijas pārtop abstrakcijās, kurās ar dažādu faktūru un brīvi atraisītu triepienu māksliniece izceļ gleznas tonalitāti un apjomu.

Klusās dabas ar peonijām ir eksponētas vairākās izstādēs Rīgā, Bauskā u.c. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)