Banner 980x90

Ieslodzīto transportēšanai uz ārstniecības iestādēm iegādājas četrus jaunos operatīvos transportlīdzekļus

Foto no video
Foto no video

Ziņai pievienots video

Lai ārpus ieslodzījuma vietām ieslodzītos nogādātu ārstniecības iestādēs, Ieslodzījuma vietu pārvalde iegādājusies četrus jaunus operatīvos transportlīdzekļus.

Kā aģentūru LETA informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldes pārstāve Ināra Makārova, minētajam mērķim iegādāti četri "Citroen Jumper 2,2 HDI" automobiļi.

Jaunajos spēkratos nodrošināts divu videokameru ieraksts ar dienas/nakts ieraksta funkciju, vismaz vienai kamerai nodrošinot arī audio ierakstu. Automašīnās būs arī iekārta, kas fiksēs laiku, kad transportlīdzekli izmanto ar iedegtu bākuguni un ieslēgtu skaņas signālu, kā arī fiksēs transportlīdzekļa braukšanas ātrumu. Specializēta programmatūra attēlos transportlīdzekļa atrašanās vietu uz detalizētas Latvijas kartes, kontrolēs tā statusu, ļaus piekļūt laika video un audio plūsmai, fiksēs attālinātā serverī koordinātes, ātrumu, laiku, bākuguns statusu. Transportlīdzekļi tiks aprīkoti arī ar sakaru ierīcēm (radiostacijas), kas pieslēgtas Iekšlietu ministrijas sakaru sistēmai.

Ieslodzīto pārvešanu uz ārstniecības iestādi ārpus ieslodzījuma vietas teritorijas nodrošina 11 ieslodzījuma vietas. Ieslodzītos pārved uz to ārstniecības iestādi, kurā atbilstoši ieslodzījuma vietas, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vai ārstniecības iestādes ārpus ieslodzījuma vietas ārstniecības personas rekomendācijai var sniegt viņam nepieciešamo medicīnisko palīdzību.

Bieži ir situācijas, kad ieslodzītos no Latvijas reģioniem (Daugavpils, Jēkabpils, Liepājas, Valmieras) ir nepieciešams pārvest uz ārstniecības iestādēm Rīgā, jo, ņemot vērā ieslodzītā veselības stāvokli, tikai ārstniecības iestādēs Rīgā ir iespējams sniegt nepieciešamo medicīnisko palīdzību. Uz ārstniecības iestādēm ikdienā pārved un apsargā dažādas bīstamības pakāpes ieslodzītos, kas apcietināti vai brīvības atņemšanas sodu izcieš par smagu un sevišķi smagu noziegumu izdarīšanu, kā arī ieslodzītie, kuriem ir nosliece uz bēgšanu vai uzbrukumu.

Patlaban, lai uz ārstniecības iestādēm ārpus ieslodzījuma vietas teritorijas pārvestu ieslodzītos, ieslodzījuma vietas izmanto ikdienas dienesta transportlīdzekļus, kuri nav speciāli aprīkoti un ar kuriem jāiekļaujas kopējā transporta plūsmā. Šādās situācijās tiek kavēta ieslodzīto nogādāšana ārstniecības iestādē palīdzības sniegšanai, kā arī tiek apdraudēta sabiedrības drošība.

Ieslodzījuma vietu pārvaldes izsludinātajā atklātajā konkursā par operatīvo transportlīdzekļu iegādi ar piegādi ieslodzījuma vietu pārvaldes vajadzībām uzvarēja SIA "Mile Auto", ar kuru pārvalde noslēdza līgumu par četru operatīvo transportlīdzekļu iegādi. Līgumcena ir 172 909 eiro.

Iegādātie operatīvie transportlīdzekļi tiks nodoti Liepājas cietumam, Brasas cietumam, Valmieras cietumam un Olaines cietumam (Latvijas cietumu slimnīca).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)