Banner 980x90

NextGenBaller piedāvā uzlabot basketbola prasmes

Tiešsaistes basketbola platforma NextGenBaller ir resurss jauniem un esošiem basketbolistiem, ar kura palīdzību attīstīt prasmes, iegūt jaunas zināšanas un kļūt par labākiem spēlētājiem.

Šobrīd plaformā ir pieejama "Bumbas Kontroles testa diena" un arī pilna "Bumbas Kontroles 1. līmeņa programma". Lai arī šķietami 1. līmenis varētu būt vērtīgs basketbolistiem-iesācējiem, šo programmu ļoti atzinīgi ir novērtējusi tikai 14 gadus jaunā Lietuvas sieviešu basketbola superzvaigzne Juste Jocīte, kas jau 13 gadu vecumā paspējusi debitēt Lietuvas sieviešu pieaugušo izlasē.

Juste Jocīte: "Man tiešām ļoti patīk programma, interesanti uzdevumi. Varbūt tieši man personiski prasītos nedaudz garākas sesijas, tomēr arī šīs kārtīgi izkustina un liek pasvīst. Es mīlu šo programmu!"

Bumbas kontroles programma veidota laikā, kad pasaulē plosās koronavīruss, tāpēc tās specifika ir tāda, ka pārsvarā visi uzdevumi ir veidoti pieejami, nelielā telpā izpildāmi. Nepieciešama tikai basketbola bumba, daži konusi vai jebkāda cita konusu alternatīva un neliela telpa treniņam.

NextGenBaller ir Salaspils basketbola trenera Valda Razumovska un viena no viņa audzēkņu tēva Aigara Armanova kopīgi veidota tiešsaistes basketbola platforma. Mērķis – ar laiku piedāvāt visu saturu, kas nepieciešams nākotnes basketbolistam, jo NGB uzskata, ka šobrīd trūkst tādu pilnvērtīgu programmu. Ir daudz dažāda info par basketbolu, video, cits saturs, bet trūkst jēgpilns pilnvērtīgs resurss.

NextGenBaller pārliecība ir, ka nākotnes basketbolistam ir jādomā ne tikai par basketbolu (līdz šim pārsvarā tā arī notika), bet arī par fizisko sagatavotību (nevis vienkārši darīt, bet darīt gudri, samazinot traumu risku), par uzturu, par atpūtu/atjaunošanos, par mentālo gatavību, par sava progresa, snieguma analīzi un uzlabojumiem. Arī pats basketbols strauji mainās, NGB grib spert soli tālāk – visiem basketbolistiem ir jābūt apveltītiem ar universālām tehnikas prasmēm, ne tikai mazajiem spēlētājiem, kā ierasts līdz šim.

NextGenBaller ilgtermiņa mērķis – izveidot sistēmu, kas veidos individuālas sagatavošanas programmas, balstoties uz spēlētāja pašreizējo spēju analīzi. 

NextGenBaller meklē mājaslapā, Facebook, Instagram, YouTube sociālajos tīklos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)