Banner 980x90

OCTA – lai negadījumi nesagādā liekas galvassāpes!

Publicitātes foto
Publicitātes foto
OCTA jeb obligātā civiltiesiskā transportlīdzekļa apdrošināšana ir nepieciešama ikvienam, kurš vēlas piedalīties ceļu satiksmē. Obligāta tā ir tāpēc, lai brīžos, kad autovadītājs nokļūst ceļu satiksmes negadījumā, zaudējumu kompensēšanas process būtu viegls un ērts visām avārijā iesaistītajām pusēm. Lasot tālāk, uzzini, kā un kur ērti iegādāties apdrošināšanu.

Kā OCTA palīdzēs?
Tādā gadījumā, ja Tev gadīsies nokļūt ceļu satiksmes negadījumā, kurā būs radušies zaudējumi trešo personu īpašumiem, OCTA darbosies divos veidos:
- ja ceļu satiksmes negadījums ir noticis Tavas vainas dēļ, polise segs zaudējumus cietušajiem cilvēkiem, transportlīdzekļiem, ēkām.
- ja vainīgs izrādīsies kāds cits negadījumā iesaistītais – vainīgā transportlīdzekļa OCTA segs zaudējumus Tavai veselībai un transportlīdzeklim.

Taču atceries, ka gadījumā, ja izraisīsi ceļu satiksmes negadījumu ar transportlīdzekli, kam nav spēkā esoša OCTA polise, tad Tev pašam būs jāatlīdzina cietušajai pusei nodarītie zaudējumi. 

No kā atkarīga OCTA cena?
Obligātās civiltiesiskās apdrošināšanas cena ir atkarīga gan no konkrētā apdrošinātāja, pie kā iegādāsies polisi, gan no Tev piederošo transportlīdzekļu vēstures. Atkarībā no tā, vai un cik daudz ceļu satiksmes negadījumos Tava automašīna būs nokļuvusi, Tai tiks piešķirta Bonus Malus klase. Šis rādītājs nozīmē, kādā riska grupā konkrētais pārvietošanās līdzeklis atrodas:
- 6. jeb sākuma klasē bez noteiktiem riskiem – tā pienākas ikvienam auto, kam OCTA tiek iegādāta pirmo reizi;
- 1.–5. jeb paaugstinātā riska klasē, kas tiek piešķirta tām automašīnām, kas iekļuvušas ceļu satiksmes negadījumos;. 
- 7.–17. jeb pazemināta riska klasē, kas pienākas transportlīdzekļiem, kas noteiktu laika periodu nav nokļuvuši nevienā negadījumā.

Kur to iegādāties?
Visērtāk OCTA polises var iegādāties internetā, kur tās arī iespējams ērti salīdzināt. Visvieglāk polises ir salīdzināt pēc piedāvātās cenas, taču, ja vēlies saņemt ne vien lētu, bet arī Tavām vajadzībām piemērotu polisi, iespējams der izmantot apdrošināšanas brokeru palīdzību. Piemēram, vieni no lielākajiem apdrošināšanas brokeriem Latvijā ir IIZI, kas atbild par katras pie viņiem iegādātās polises kvalitāti, turklāt Tu varēsi būt pārliecināts par rūpīgu pakalpojuma sniedzēja attieksmi un iedziļināšanos Tavās vajadzībās. 

Arī tad, ja Tev notiks negadījums un polise būs jāizmanto, IIZI īpašā Atlīdzību nodaļa būs Tava pirmā palīdzība, jo atlīdzību eksperts sniegs konsultāciju un palīdzēs sakārtot dokumentus! Ienāc mājaslapā iizi.lv, noskaidro sev piemērotāko piedāvājumu, iegādājies OCTA polisi un brauc droši!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)