Banner 980x90

Par skaistāko Latvijas saimniecību atzīta "Sējas" Rundāles novadā

Ar svinīgu ceremoniju Melngalvju namā jau trešo gadu pēc kārtas sadalīti skaistāko lauku saimniecību tituli Latvijā. Par skaistāko saimniecību 2014.gadā atzīta zemnieku saimniecība "Sējas" Rundāles novadā. Speciālās balvas saņēma Kocēnu novada "Dzintari" un Iecavas novada "Bērziņi", pilsētas informācijas portālam Bauska24.lv ziņo konkursa rīkotāji.

"Latvijas pamats ir stipras ģimenes un ikviena indivīda pašaizliedzīgs darbs savam dzimtajam novadam, savai pilsētai, savai ģimenei un savas dzimtas tradīciju saglabāšanai. Latvija allaž izcēlusies ar sakoptību un tīrību, kas mantota no paaudzes paaudzē. Tādēļ esmu gandarīts šajā konkursā godināt tos cilvēkus, kas nenogurstoši turpina šīs tradīcijas, jo tikai tā mēs saglabāsim latvisko un nodosim to saviem bērnu bērniem," atzīst Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Par "Skaistāko lauku saimniecību 2014" tika atzīta Burkānu ģimenes saimniecība "Sējas" Rundāles novada, Viesturu pagastā. Saimniecības pamatus 1937.gadā lika pašreizējā saimnieka Āra Burkāna vectēvs. Pašlaik saimniecībā ir 3000 hektāru zemes un tā ir viena no lielākajām kviešu un rapša audzētājām Zemgalē, bet tagad arī skaistākā saimniecība visā Latvijā. Burkānu ģimene balvā saņēma goda plāksni, kas apliecina "Skaistākās lauku saimniecības 2014" statusu, apmaksātu braucienu divām personām uz Berlīnes Zaļo nedēļu – pasaules lielāko starptautisko pārtikas, lauksaimniecības un dārzkopības izstādi 2015.gada 16.–25.janvārī, kā arī citas vērtīgas dāvanas no "Food Union" un žurnāla "Ievas Māja".

Speciālo balvu par radošu izdomu, dažādojot saimniecisko darbību, par cieņu pret vēsturi un kultūru, kopīgi saimniekojot divām ģimenes paaudzēm, saņēma Iecavas novada saimniecības "Bērziņi" saimnieki Jānis un Dzintra Pastari. "Bērziņi" izveidoti astoņdesmito gadu nogalē un šo divdesmit gadu laikā izauguši no 11 hektāriem līdz diviem simtu hektāru kviešu, rapšu un pārtikas kartupeļu saimniecību. Paralēli lauksaimniecībai saimnieki izveidojuši kemperu vietu un atrakcijas tūristiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)