Banner 980x90

Pēc atkritumu poligona nomainīšanas par 18% pieaug atkritumu izvešanas maksa Iecavas novadā

Jelgava, 14.dec., LETA. No 2018.gada 1.februāra maksa par atkritumu apsaimniekošanu Iecavas novadā būs 15,7 eiro par kubikmetru, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), lēmuši novada domes deputāti.

Tarifa pieaugums, salīdzinot ar līdzšinējiem 13,26 eiro bez PVN, ir 18%.

Cena par atkritumu izvešanu novadā pieaugs, jo no janvāra atkritumu apsaimniekotājs SIA "Dzīvokļu komunālā saimniecība" atkritumus apglabās poligonā "Brakšķi", kas atrodas Jelgavas novadā, nevis "Grantiņos" Bauskas novadā. Jaunā cena aprēķināta, ņemot vērā papildu izmaksas, kas uzņēmumam radīsies par atkritumu izvešanu, proti, jāiegādājas vēl viena atkritumu izvešanas mašīna, jāpieņem darbā papildu darbinieki, poligona atrašanās vietas dēļ pieaugs degvielas patēriņš.

Deputāti lēma, ka, ņemot vērā faktiskās izmaksas, kas būs zināmas, kad uzņēmums pakalpojumu sāks sniegt, tarifs varētu tikt pārskatīts aprīļa finanšu komitejas sēdē.

Atkritumu poligonam "Grantiņi", kur līdz šim tika apglabāti Iecavas novada teritorijā savāktie atkritumi, nepieciešams izbūvēt papildu šūnas, tādēļ tur atkritumu pieņemšana uz laiku tiek pārtraukta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)